Kirjoituksia kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä. Pääasiassa urheilua, mutta myös joskus ajankohtaisia
asioita, politiikkaa, pohdintaa, haukkuja, kehuja jne. jne. ONNEKSI ON JALKAPALLO!

perjantai 13. maaliskuuta 2015

Lyhyt kannanotto alkoholipolitiikkaan

Tarkoituksenani oli laittaa pieni Facebookin päivitysteksi tuon Panimoliiton julkaiseman tilaston jälkeen, mutta kun tekstiä alkoi tulemaan hieman runsaammin, päätin laittaa sen tänne blogiin. Tässä teksi, jonka olin sinne laittamassa.

"Oluen myynti on laskenut Suomessa viime vuoden aikana 8,4 miljoonaa litraa eli 2,1 prosenttia vuoteen 2013 verrattuna. Oluen tuonti puolestaan kasvoi 29 % vuonna 2014." (Panimoliitto)

Oliskohan tuossa pieni vääristymä? Jotain tolkkua olisi kyllä hyvä saada tähän Suomen alkoholipolitiikkaan! Ihan rehellisesti sanottuna on suorastaan säälittävää katsoa, kun kanssaihmiset raahaavat laatikkokaupalla ja niskat väärässä erilaisia litkuoluita (Lapin Kulta, Fosters jne. jne.) Virosta Suomeen. Järkevämmällä verotuksella nämäkin kaverit voisivat oppia juomaan parempia oluita!

"Suomen olutvero on 1,51 euroa litralta laskettuna 4,7 prosenttia alkoholia sisältävälle oluelle. Virossa vastaava vero on vain 0,34 euroa litralta. Hintaeroa kasvattavat myös Suomen Viroa suurempi arvonlisävero ja pantti. Suomessa alkoholijuomista maksetaan arvonlisäveroa 24 prosenttia ja panttia 15 senttiä tölkiltä, kun Virossa arvonlisävero on 20 prosenttia ja pantti 8 senttiä tölkiltä."

Suomessa on lukematon määrä pienpanimoita, jotka tekevät hyviä oluita, mutta nykyisen verotuksen ansiosta ne ovat valitettavasti hinnoittelultaan liian kalliita näille Taavi Tasalakeille, jotka noita Viron oluita maahamme tuovat! Ja kun sitä olutta tuodaan maahan litrakaupalla, sitä myös juodaan litrakaupalla. Juomatottumukset voisivat olla toisenlaisia, jos verotusta laskettaisiin merkittävästi voisi oluen juominen muuttua enemmän maisteluksi eikä suoranaiseksi kittaamiseksi, millaista se liian monella nykyisin on, kun sitä kerran on kotona litrakaupalla.

Toivottavasti tulevaan eduskuntaan valitaan järkeviä ihmisiä, jotka ymmärtävät tämän alkoholiverotuksen vääristymän ja tekevät jotakin sen eteen - puoluekannasta riippumatta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti