Kirjoituksia kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä. Pääasiassa urheilua, mutta myös joskus ajankohtaisia
asioita, politiikkaa, pohdintaa, haukkuja, kehuja jne. jne. ONNEKSI ON JALKAPALLO!

keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Kiihkeä pudotuspelikevät

Kotimaisessa kiekkoliigassa ollaan jälleen ratkaisujen edessä. Perjantaina alkavat varsinaiset pudotuspelit keräävät jälleen kaikki jääkiekon ystävät joko paikan päälle halleihin tai television ääreen seuraamaan kevään ratkaisupelejä. Keskusteluja käydään kahvipöydissä ja milloin missäkin, facebook ja twitter ovat täynnä erilaisia kannanottoja jne. Kaikesta huomaa, että suomalaisten rakkaimman urheilulajin kausi on jälleen huipentumassa.

Kaiken kaikkiaan pelattu runkosarja oli erittäin mielenkiintoinen ja ratkaisuja saatiin odottaa viimeiselle kierrokselle asti. Ainoastaan Kärppien runkosarjavoitto sekä Sportin, TPS:n ja Pelicansin jääminen pudotuspelien ulkopuolelle oli selvää jo hyvissä ajoin ja oli sitä oikestaan myös HPK:nkin putoaminen. Kauden suurin pettymys oli tietysti TPS, joka lähti kauteen suurin odotuksin, mutta melkoinen pannukakkuhan siitä tuli, eikä pelkästään pelillisesti vaan kaikella mahdollisella tavalla. Positiivisiin suorittajiin voidaan laskea KalPan upea menestys ja osittain myös Sportin huomattavasti odotuksia pirteämmät esitykset.

Perjantaina alkavat siis puolivälierät, mutta sitä ennen pelattiin tietysti ne säälipleijjarit. Vaikka Ilves ja HIFK järjestivätkin sunnuntain ottelussaan melkoisen spektaakkelin, olen edelleen sitä mieltä, että pudotuspelit kuuluu pelata kahdeksan parhaiten sijoittuneen kesken ja jättää nuo ylimääräiset pelit pelaamatta. Nythän tuli taas todistettua se, että perjantaista lähtien kaukaloihin luistelee runkosarjan kahdeksan parasta joukkuetta.

Eri asia sitten on tietysti se, että jos jatkossa tosiaan pelattaisiin kahdeksan joukkueen pudotuspelit, niin mitä tekisivät loput joukkueet? Olisiko aika palauttaa liigakarsinnat tai pelata loppukevään sarja, jossa on mukana esimerkiksi liigan kaksi huonointa ja Mestiksen kaksi parasta, sillä urheiluunhan kuuluu putoamiset ja nousemiset? Tosin kun nykyistä Mestistä katsoo, niin onkohan se sittenkään aiheellista. KooKoo sieltä on jo tulossa ensi kaudeksi liigaan ja mikäli sen sarjan voitto menee Jukureille, aikovat mikkeliläiset anoa tuota liigapaikkaa ja jos ja kun se sen saa, niin siinähän ne tämän hetken potentiaaliset liigajoukkueet ovatkin. Anteeksi vaan TuTo (en suostu kirjoittamaan tuota seuranimeä muulla tavalla, sanovat sitten mitä tahansa), mutta teidän aikanne ei ole ainakaan vielä.

Pahin ongelma tuossa tällä hetkellä kuitenkin on se, että kun KooKoo sieltä tulee ja mahdollisesti siis myös Jukurit, niin kyllähän Mestis on sen jälkeen kohtalaisen näivettynyt sarja ja mikä sitten onkaan liigan taso, kun siellä on ensi kaudella 15 joukkuetta ja seuraavalla sitten jo 16 joukkuetta. Ja jos vielä se KHL kuivahtaa, niin täytyyhän Jokeritkin ottaa takaisin. Olisikohan nyt niin sanotusti kustu omaan pesään liigan ehkä hieman harkitsemattoman laajentamisen kautta?

No - annetaan tämän olla ja palataan alkuperäiseen aiheeseen eli perjantaina alkaviin "tosipeleihin."

Kärpät - SaiPa: Runkosarjan selvästi voittanut Kärpät on ehdoton ennakkosuosikki, enkä usko, että SaiPa pystyy jatkopaikkaa tästä ottelusarjasta hankkimaan. Saattaa kyllä ottaa voiton tai kaksi kotonaan, mutta Kärpät jyrää ylivertaisella materiaalillaan jatkoon. SaiPan laatukiekko ei riitä - valitettavasti.

Tappara - HIFK: Vaikka HIFK:lla on viisi päivää aikaa toipua sunnuntain maratonottelusta, ei sen rasitukset voi olla vaikuttamatta, kun se luistelee Tapparaa vastaan. Sen jälkeen kun Tappara sai pelinsä alkukauden vaikeuksien jälkeen kulkemaan, on se noussut vahvaksi finaaliehdokkaaksi. Tappara jatkaa.

Lukko - Kalpa: Kuten jo edellä mainitsen, KalPa on kauden positiivisin yllättäjä. Pekka Virran pelitapa toimii Kuopiossa, vaikka se ei Turussa ja Porissa toiminutkaan ja tässä on se ottelusarja, jossa saatetaan mennä seitsemään otteluun asti. Lukko on kauden aikana ailahdellut kovasti ja sen materiaali on kohtalaisen vanhaa. Raumalla odotellaan finaaleja ja jopa mestaruutta ja onpa Lukko lanseerannut keväälle oman kampanjansakin: #Tiedän2015. Rohkea veikkaukseni on, KalPa jatkaa.


Jyp - Blues: Huonosti ei ole loppujen lopuksi mennyt kausi konkurssikypsältä Bluesiltakaan ja vaikka Kim Hirschovits on kovassa vireessä, lienee jyväskyläläisten rutiini liikaa espoolaisille. Myös Eric Perrin haluaa päättää Jyväskylän kautensa parhaalla mahdollisella tavalla. Toiveena on Bluesin jatkopaikka, mutta epäilen vahvasti, että Jyp jatkaa.

Miten käy sitten jatkossa? En lähde sitä vielä arvioimaan, mutta sanoisin, että finaalijoukkueiksi ovat taas vahvasti tarjolla Kärpät ja Tappara. Sen aika näyttää. Katsotaan tilannetta vaikka sitten näiden puolivälierien jälkeen, joko uskaltaisin siinä vaiheessa ennustaa jopa mestaria. En laita nimittäin Kärppiä vielä varmaksi mestariksi, vaikka se lähellä onkin. Esimerkiksi Gutsilla Kärppien mestaruuskerroin on 2,18, Tapparan 5,60, Lukon 6,00, HIFK:n 10,00, Jypin 11,00, Bluesin 11,00, KalPan 21,00 ja SaiPan 23,00.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti