Kirjoituksia kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä. Pääasiassa urheilua, mutta myös joskus ajankohtaisia
asioita, politiikkaa, pohdintaa, haukkuja, kehuja jne. jne. ONNEKSI ON JALKAPALLO!

lauantai 28. maaliskuuta 2015

Lentopalloa lentopalloa lentopalloa

Olen koko ikäni ollut hieman urheiluhullu ja seurannut sitä aktiivisesti. Joskus 80-luvulla tosin urheilu sai hetkeksi jäädä sivuun, kun rokkibisnes imaisi miehen mukaansa. Satoja keikkoja ympäri Suomea Yön ja muiden bändien kanssa ei oikein antanut aikaa urheiluharrastukselle, mutta kun rokkiajat jäivät taakse - ehkä jopa valitettavasti - palasi urheilu vahvasti takaisin elämääni.

Kauden 2014-15 aikana olen pitkästä aikaa taas seurannut aktiivisesti lentopallon miesten Mestaruusliigaa ja eritoten Raision Loimun pelejä. Pari aikaisempaa kevättähän selostin naisten lentopallon pudotuspelejä LP Viestin pelien muodossa. Ja tänäänkin aivan hetken kuluttua istahdan tv:n ääreen katsomaan Viestin peliä ja sen jälkeen ajelen Raisioon Loimun ja Tiikereiden peliin.

Olen tämän kauden aikana muistellut Kerttulan katsomossa vanhoja aikoja. Ensimmäisen virallisen Suomen Mestaruuden vuonna 1957 voittanut Porin Pyrintö nimittäin pelasi viimeistä kertaa pääsarjatasolla joskus 70-luvun alkupuoliskolla ja silloin minä olin aktiivinen katsoja Riihikedon koululla, missä noita otteluita tuolloin pelattiin. Tuossa muistelussa olen nimenomaan palauttanut mieleeni niitä pelaajia, joita joukkueessa pelasi tuolloin ja täytyy myöntää, että aika hyvin nuo sen ajan pelaajat ovat mieleeni jääneet.

Arto Mäkinen, Veijo Hakulinen, Kari Koskelainen, Kalevi Lamminen, Pasi Tuiskunen, Tero Lehti, Alpo Kaappa ja Raimo Hakala tulevat mieleen lähes kuin siltä kuuluisalta apteekin hyllyltä. Mutta kun minulta kysyttäisiin heti perään jotakin vuosi-pari takaperin olleen joukkueen kokoonpanoa, niin eipä nimiä mieleen tulisi. Kummallinen on tuo ihmismieli.

Tämän päivän Viestin ja Loimun kokoonpanot toki ovat hyvin mielessä, mutta tulepa kysymään niitä minulta parin-kolmen vuoden päästä, niin veikkaisin, että nuo Pyrinnön miehet tulisivat helpommin mieleen.

Että sellaista pohdintaa tällä kertaa. Ja sitten lentopallon pariin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti