Kirjoituksia kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä. Pääasiassa urheilua, mutta myös joskus ajankohtaisia
asioita, politiikkaa, pohdintaa, haukkuja, kehuja jne. jne. ONNEKSI ON JALKAPALLO!

maanantai 9. helmikuuta 2015

Loistavan tunnelman urheilutapahtumia

Olen tässä kahden viikon sisällä ollut paikan päällä todistamassa kahta erittäin hienoa urheilutapahtumaa ja tuskin lienee kovinkan suuri yllätys, että molemmat ovat olleet lentopallo-otteluita. Ensin Salossa pari viikkoa sitten naisten Mestareiden liigan ottelu LP Salo -  Busto Arsizio ja eilen miesten Mestaruusliigan ottelu Loimu - Hurrikaani. Aivan loistavia tapahtumia molemmat!

Lentopallolla menee Suomessa tällä hetkellä hyvin. Miesten lentopallomaajoukkueen esitykset syksyn MM-kisoissa Puolassa eivät ihan pieneen aikaan unohdu ja kotimaisessa sarjalentopallossa on tämän kauden aikana ollut aivan uutta potkua, ei pelkästään siistä syystä, että MM-kisoissa loistaneita pelaajia on mukana kotoisissa liigajoukkueissa, vaan myös siitä syystä, että yleisökin on kiinnostunut lajista. Eilinen 1125 katsojaa Raisiossa on hyvä esimerkki, eikä Salon 1300:kaan huono luku ole.

LP Viestin pääseminen Mestareiden liigaan oli suorastaan mahtava juttu ja jo sinällään suuri urheiluteko. Seura otti monella tapaa tietoisen riskin ja onnistui siinä. Salohallissa pelatut ottelut olivat hienoja tapahtumia ja varsinkin tuo viimeinen ottelu tarjosi todellista draamaa ja lähellä oli, etteikö myös se ensimmäinen voitto tullut siinä ottelussa. Kahden eräpallon päässähän se oli. Toivottavasti salolaiset uskaltavat ottaa saman riskin myös ensi kaudella, sillä joukkue osoitti, että tasollisesti sen kuuluu pelata niitä pelejä. Eri asia sitten on tietysti talous ja joukkueen kasaaminen, sillä onhan itsestään selvää, että ihan Mestaruusliigassa menestyvällä joukkueella ei Mestareiden liigassa menestytä. Joukkueen kasaaminen asettaa siis seuralle melkoisia haasteita. Uskoisin kuitenkin, että salolaiset yhteistyökumppanit ovat näiden pelien jälkeen huomanneet, että pieni lisäsatsaus on paikallaan. Ai niin, ensin täytyy tietysti hoitaa tässä keväällä myös se Suomen mestaruus.

Eilen Raisiossa puolestaan nähtiin todellista huippulentopalloa. Loimun 3-1 -voittoon päättynyt ottelu tarjosi loistavia taistelupalloja ja hienoja yksilösuorituksia. Ja sen huomasi myös kauden ennätysyleisö. Pari paikalla ensimmäistä kertaa ollutta tuttuanikin olivat tapahtumasta ja ottelusta innoissaan ja veikkaanpa, että saapuvat paikalle toistekin.

Yhden huomion tosin toinen näistä tutuistani teki, johon minäkään en ole aikaisemmin osannut kiinnittää huomiota. Ottelun yleisörakenne oli hieman "vanhahko" Silmillepistävää hänen mielestään oli noin 25-35 vuotiaiden pieni joukko verrattuna muihin ikäluokkiin ja ikäkeskiarvo oli ehkä yllättävän korkea. Sama on muuten tilanne Salonkin puolessa, mutta ei ehkä niin näkyvänä kuin Raisiossa. Kunhan vielä tuo ikäryhmä saadaan innostumaan ja tulemaan paikan päälle, No se ei nyt kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että tunnelma oli aivan loistava.

Sinne Salon suuntaan antaisin vielä yhden pienen vinkin: älkää jakako katsojille niitä kamalia läpsyttimiä! Arsizio -ottelussa minulta oli lähteä hiukset päästä, kun takanani oleva katsoja hakkasi sitä lähes koko ottelun ajan täyttä häkää. Onneksi ne läpsyttimet eivät ole tehty mistään kovasta aineesta, sillä minulla olisi saattanut olla pelin jälkeen päässä myös muutama kuhmu. Kyllä se kannustaminen onnistuu ilman niitä läpsyttimiäkin, ihan vaan taputtamalla niikuin Raisiossa ansiokkaasti tehtiin.

Ja sitten keskiviikkona taas Kerttulaan, kun Loimun vieraaksi saapuu VaLePa. Lisää huippulentopalloa siis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti