Kirjoituksia kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä. Pääasiassa urheilua, mutta myös joskus ajankohtaisia
asioita, politiikkaa, pohdintaa, haukkuja, kehuja jne. jne. ONNEKSI ON JALKAPALLO!

maanantai 1. huhtikuuta 2013

Hienoa finaalitunnelmaa

Kuten jotkut varmaan ovat jo huomanneet, olen tämän kevään aikana selostanut Auran Aaltojen Salon taajuudelle 93,5 naisten lentopallon Mestaruusliigan välieriä ja finaaleja. Eilen vierailin näissä merkeissä Kangasalla, kun vuorossa oli toinen finaali LP Kangasalan ja LP Viestin välillä. Ja täytyy myöntää, että en ole pitkään aikaan ollut urheilutapahtumassa, jossa tunnelma ja pelin taso ovat sillä tasolla millä se eilen oli. 748-päisen yleisön kannustus loi upean tunnelman Pitkäjärven koulun liikuntasaliin ja pelaajat antoivat parastaan.

                                        Tästä se peli Janin kanssa selostettiin

Vaikka joukkueiden pukukopissa ei pakkovoitosta varmasti puhutakaan, olimme kommentaattorini Jani Niemisen kanssa ennen ottelua sillä mielellä, että Kangasala oli juuri tuon pakkovoiton edessä. Jos se olisi eilisen ottelun hävinnyt, olisi salolaisten mestaruusjuna varmasti puksuttanut vakuuttavasti eteenpäin kohti viidettä peräkkäistä mestaruutta. Ja kun se voitto sieltä tuli, niin asetelma finaalisarjassa muuttui. Tiistaina kun pelataan jälleen Kangasalla (miksiköhän näin?) ja jos LPK pystyy silloin samaan kuin eilen, niin "tie tähteyteen" on lähellä. Silloin toki edelleen tarvitaan se yksi voiton ryöstö Salosta ja Viestihän ei tunnetusti kovin helpolla kotikentällään häviä.

Mutta joka tapauksessa, jos LPK tiistaina voittoon kykenee, ollaan mielenkiintoisen tilanteen edessä, Viesti kun ei kuitenkaan ole kotimaisilla kentillä tottunut häviämään. Toki viestiläiset muistavat, että joukkueen ennätyksellinen 114 ottelun voittoputki katkesi juuri LPK:ta vastaan ja hävisiväthän he Suomen cupin finaalin juuri LPK:lle. Jos Viestin joukkueesta löytyi ratkaisevassa vaiheessa ensimmäisessä finaalissa tarvittavat ratkaisijat, niin eilen niitä ei Kangasalla löytynyt. Ja kun vastaavasti LPK:n hieman pimennossa olleet ulkomaalaispelaajat nousivat eilen vahvistusten tasolle, oli homma sitä myöten selvä. Tiistaina siis ratkaisevaan rooliin nouseekin se, nousevatko Viestin pelaajista mm. Sini Häkkinen ja Noora Kosonen taas tutulle tasolleen ja pystyvät voittamaan ratkaisevia palloja? Jos näin käy, niin tuolloin Viesti mitä suurimmalla todennäköisyydellä nappaa voiton ja tuolloin mestaruusjunaa tuskin mikään pysäyttää.

Vaikka ei siis pukukopissa edelleenkään puhuta pakkovoitosta., niin sellaisen edessä LP Kangasala edelleen on. Ottaako se sen selviää tiistaina ja silloin uskon, että Pitkäjärvellä tunnelma on vielä korkeammalla kuin eilen ja seuran eilen syntynyt yleisöennätys siirtyy historiaan, eikä kaukana ole, että ovelle joudutaan teippaamaan lappu, jossa lukee loppuunmyyty!

Ja tämän kaiken pystyt kuulemaan Auran Aaltojen Salon taajuudelta 93,5 tai netissä tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti