Kirjoituksia kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä. Pääasiassa urheilua, mutta myös joskus ajankohtaisia
asioita, politiikkaa, pohdintaa, haukkuja, kehuja jne. jne. ONNEKSI ON JALKAPALLO!

perjantai 12. huhtikuuta 2013

Huomenna se alkaa

Runsas vuosi sitten aloitin alkavasta jalkapallokaudesta kirjoittamani blogin seuraavasti:

"Kotimainen jalkapallokausi starttaa liigajalkapallon osalta täyteen vauhtiin huomenna. Tätä päivää on taas saanut odottaa lokakuusta asti ja vihdoin tämäkin odotus palkitaa. Toivottavasti kaudesta tulee jälleen mielenkiintoinen ja jännittävä. Toivottavaa myös olisi, että HJK:n valtakausi saataisiin katkaistua."

Valitettavasti tuo HJK:n valtakausi ei viime kaudella katkennut, vaan helsinkiläiset saivat jälleen kerran juhlia mestaruutta. Turkulaisittain kausi sujui kuitenkin hienosti Interin ja TPS:n tullessa sarjataulukossa seuraavina. Tähän kauteen lähdettäessä valitettavasti näyttää jälleen siltä, että HJK:n valtakausi jatkuu, mutta aina kun puhutaan urheilusta, ei mikään ole yhtä varmaa kuin epävarma - onneksi.

Viime vuonna veikkasin kaudesta seuraavaa:

"Sen suuremmitta analyyseitta veikattakoon nyt tässä, että sarjan kärkikolmikko tulee tänä vuonna olemaan TPS, HJK, Inter ja ehkäpä vielä tuossa järjestyksessä. Vahvoja haastajia ovat ainakin Honka ja vahvistunut VPS. Mukaan voisi vielä laskea IFK Mariehamnin, sillä onhan joukkueella tänä kesänä myös paraislaista osaamista, kun Stefan Strömborg toimii joukkueen kakkosvalmentajana. Ja samalla voin tunnustaa salaa fanittavani maarianhaminalaisia. Putoajaksi veikkaisin tässä vaiheessa MyPaa, mutta kuten sanottua, kaikki on mahdollista."

Kärkikolmikon suhteen olin siis oikeassa, tosin järjestys ei valitettavasti ollut tuo. Tällä kertaa en lähde moista ennakoimaan, sillä kaiken kaikkiaan odotan tästä kaudesta kohtalaisen tasaista ja varsinkaan tuonne putoajan paikalle ei ole selkeää ehdokasta. Veikkaamisen suhteen on myös ongelmia siksi, että muutamat joukkueet ovat vahvistuneet vasta aivan viime metreillä ja siksi voimasuhteet ovat tässä vaiheessa kautta hieman epäselvät.

Turkulaisittain TPS:lla asiat ovat hyvällä mallilla ja joukkue on täysin valmiina kauden aloitukseen. Siitä syystä seura tekikin paljon töitä pelatakseen jo avauskierroksella ja tämä mahdollisuus saatiin siis onnistumaan ja kausi alkaa urheilupuiston yläkentällä huomenna kello 14.00. Interille puolestaan Kupittaan huono kunto tuli kuin taivaan lahjana, sillä huonosti sujuneen harjoituskauden jälkeen se saa viikon lisää hengähdysaikaa kauteen valmistautumisessaan. Toisaalta on periaatteessa erikoista, että kun Turussa näköjään on kenttä, missä liigakausi voidaan aloittaa, vain toinen joukkueista kuitenkin voi siellä pelata. No toisaalta, ymmärrän kyllä syyt, miksi Inter ei maanantaina yläkentällä pelaa.

Tässä muuten viime vuoden malliin Nordic Betin mestaruuskertoimet:

HJK 1,35
TPS 6,00
FC Lahti 20,00
KuPS 25,00
FC Honka 30,00
FC Inter 30,00
MyPa 30,00
JJK 35,00
IFK Mhamn 50,00
RoPS 60,00
VPS 100,00
Jaro 150,00

Tästäkin on pääteltävissä, että HJK on melkoinen suosikki ja TPS on tämän perusteella ainoa todella  varteenotettava haastaja. Mielenkiinnolla jään odottamaan, miten hommassa käy. Ja tarkoituksena olisi taas kiertää kesän aikana kaikki vieraspaikkakunnat läpi ja selostaa pelit Auran Aalloille. Pysytään siis kuulolla.

Ja hei - muistakaa nyt hyvät ihmiset käydä myös paikan päällä pelejä seuraamassa, sillä jalkapallo on parasta paikan päällä!







































































































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti