Kirjoituksia kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä. Pääasiassa urheilua, mutta myös joskus ajankohtaisia
asioita, politiikkaa, pohdintaa, haukkuja, kehuja jne. jne. ONNEKSI ON JALKAPALLO!

lauantai 20. huhtikuuta 2013

Lentopalloliitto ei halua mestaruutta Loimaalle

Katselin tuossa hetki Urheiluruutua ja juttua miesten lentopallon Mestaruusliigan finaalista. Olen täysin samaa mieltä loimaalaisten kanssa siitä, että he ovat isoja kärsijöitä siinä, että joutuvat viemään finaalien kotiottelunsa Saloon, eivätkä saa pelata finaaleja kotihallissaan kaukana faneistaan ja yhteistyökumppaneistaan. Joissakin kommenteissa lasketaan, kuinka paljon Hurrikaani hyötyy rahallisesti isommalla areenalla, mutta pitää muistaa, että kaikkea ei voi mitata rahassa. Tätä mieltä ovat loimaalaiset itsekin ja ihmettelenkin, että heidän mielipidettään ei asiassa kunnioiteta.

On mielestäni täysin käsittämätöntä, että lentopalloliitto määrää pelit vietäväksi paikkaan, missä kapasiteetti on vähintään 1500. Sanoisin, että loimaalaisilta viedään nyt jo toista kertaa peräkkäin mahdollisuus Suomen mestaruuteen. Tilanne on vähän sama kuin jääkiekkofinaaleissa Porin Ässät joutuisivat isännöimään otteluitaan Isomäen hornankattilan sijaa Turkuhallissa. Tuskin Ässät pystyisi siellä samaan mihin se pystyy "hullun" kotiyleisönsä edessä Porissa.

Onneksi sentään koripalloliitto ei ole samaan typeryyteen sortunut, vaan mitä suurimmalla todennäköisyydellä loimaalaiset sentään saanevat tänäkin keväänä todistaa koripallofinaaleja kotihallissaan. Siis ainoassa oikeassa paikassa, missä kotijoukkueen pitää saada pelinsä pelata. Kotihalli on kuitenkin aina kotihalli.

Lentopallo on hieno laji ja on täysin väärin, että joukkue ja tässä tapauksessa siis Loimaan Hurrikaani joutuu mielivaltaisten määräysten vuoksi luopumaan kotiedustaan. Tulee mieleen eräs runsaat parikymmentä vuotta sitten kaatunut valtio ja sen järjestelmä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti