Kirjoituksia kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä. Pääasiassa urheilua, mutta myös joskus ajankohtaisia
asioita, politiikkaa, pohdintaa, haukkuja, kehuja jne. jne. ONNEKSI ON JALKAPALLO!

perjantai 29. maaliskuuta 2013

Finaalijuna puksuttaa

Naisten lentopallon Mestaruusliigan finaalit alkavat tänään. Tuttuun tapaan LP Viesti lähtee finaalisarjaan LP Kangasalaa vastaan ennakkosuosikkina, mutta koska urheilussa saattaa tapahtua ihan mitä vaan, on kuitenkin turhaa pitää ottelusarjaa etukäteen varmana. Hyvä esimerkki löytyy tuolta jääkiekon puolelta Rauman Lukon pudotettua runkosarjavoittaja Jokerit kesälomille ennen aikojaan.

Sekä Viesti että Kangasala selvittivät tiensä finaaliin puhtaasti 4-0 -otteluvoitoin, mutta kumpikaan ei päässyt sarjoissaan siitä huolimatta helpolla. Viesti esimerkiksi oli aika ajoin melkoisissa vaikeuksissa Oriveden kanssa, mutta pystyi rutiinillaan kääntämään ottelut voitokseen. Tilastot tietysti puhuvat vahvasti Viestin puolesta, sillä voittihan se kaikki kolme joukkueiden kohtaamista runkosarjassa (3-0, 3-0, 3-2), sekä Final Fourin finaalissa (3-1), mutta hävisi puolestaan tammikuisen Suomen cupin finaalin jännittävien vaiheiden jälkeen 2-3. Muistissa on myös, että juuri Kangasala oli se joukkue, joka katkaisi viime kevään neljännen välierän voitollaan LP Viestin ennätyksellisen 114. ottelun voittoputken kotimaan kentillä. Mikään siis ei ole niin varmaa kuin epävarma.

Lähdetään siis kuitenkin siitä liikkeelle, että Salossa juhlitaan taas tänäkin keväänä mestaruutta, mutta missään tapauksessa finaalit eivät ratkea puhtaasti voitoin 4-0. Veikkaisin jopa rohkeasti, että voitot menevät luvuin 4-2. Ja nämä kaikki finaalit ovat kuultavissa Auran Aaltojen Salon taajuudella 93,5 tai sitten netissä.

Finaalin ohjelma:

Pe 29.3. klo 17.00 LP Viesti - LP Kangasala
Su 31.3. klo 17.00 LP Kangasala - LP Salo
Ti 2.4. klo 18.30 LP Kangasala - LP Salo
To 4.4. klo 18.30 LP Salo - LP Kangasala

Tarvittaessa:

La 6.4. klo 14.00 LP Salo - LP Kangasala
Ti 9.4. klo 18.30 LP Kangasala - LP Salo
To 11.4. klo 18.30 LP Salo - LP Kangasala

1 kommentti:

  1. Cupin finaalissa haastajilla oli riveissään Suomen kaikkien aikojen naislentopalloilija Riikka Lehtonen, jolla oli oma vaikutuksensa voittoon. Runkosarjassa Kangasala laittoi 2.2. LP Viestin Salossa todella ahtaalle ilman Lehtosta, joten mielenkiintoiset finaalit on edessä.

    VastaaPoista