Kirjoituksia kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä. Pääasiassa urheilua, mutta myös joskus ajankohtaisia
asioita, politiikkaa, pohdintaa, haukkuja, kehuja jne. jne. ONNEKSI ON JALKAPALLO!

keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Tien päälle taas

Kotimainen jääkiekkokausi alkaa jälleen. Tänään starttaa Mestis ja huomenna itse SM-liiga. Viime päivinä tosin suurimman huomion on varastanut HIFK:n ja Jokereiden välisen European Trophy -ottelun tapahtumat. Niihin se enempää puttumatta, olen sitä mieltä, että aivan oikein kaikki tuomiot eivät menneet, mutta annetaan sen olla ja keskitytään olennaisempaan.

Viime kausi oli monella tapaa mielenkiintoinen. Kauden ehdottomasti suurin yllättäjä oli tietysti aina finaaliin asti yltänyt Pelicans ja kyllähän Jypinkin mestaruus hieman puskista tuli. Varsinkin kun joukkue vaihtoi valmentajaa heti alkukaudesta, eikä sen peli oikeastaan missään vaiheessa kautta näyttänyt mestareiden pelaamiselta.

TPS:n osalta kausi meni uutta opetellessa, sillä joutuihan joukkue opettelemaan uutta pelitapaa. Parhammillaan joukkueen peli näytti mainiolta, mutta vastaavasti turhan usein esitykset olivat melko kamalaa katsottavaa. Kokonaisuutena kuitenkin kausi oli ihan ok ja siitä on hyvä jatkaa kohti uutta kautta.

TPS:n joukkue on taas muuttunut, mutta voisin melkein sanoa, että ensimmäistä kertaa muutamaan vuoteen, tehdyissä pelaajahankinnoissa on onnistuttu. Joukkueen nmaalivahtiosasto meni kokonaan uusiksi, mutta Atte Engren - Antero Niittymäki on sellainen kaksikko että oksat pois. Millään muulla liiagjoukkueella ei ole vastaavaa. Puolustus on ehkä hieman kokematon, mutta toisaalta Hannu Pikkarainen ja tänään loppukauden mittaiset sopimuksen tehnyt Travis Ehrhardt tuovat sinne tarvittavaa kokemusta. Rasmus Ristolainen on vuoden kokeneempi ja toivottavasti myös Timo Seppänen ja Veli-Matti Vittasmäki petraavat riittävästi viime kaudesta. Harmillista puolestaan on hienon alkukauden viime kaudella pelanneen Markus Palmrothin puuttuminen joukkueesta kauden alkaessa. Toivottavasti mies saadaan kentillä mahdollisimman nopeasti.

Hyökkäyksessä useampi pelaaja teki jo viime kaudella uudet piste-ennätyksensä ja uskoisin, että Marko Anttilalta, Jarkko Hattuselta ja Marko Virtalalta voidaan odottaa suoraa jatkumoa tuossa asiassa. Ville Vahalahti puolestaan tekee jälleen takuuvarmasti pisteitä ja ohittaa myös tällä kaudella Timo Nummelinin eniten TPS-pelejä pelanneena pelaajana. Jos Ville saa pelata kaikki ottelut loukkaantumatta tulee tuo Nummelinin 691 ottelua täyteen lauantaina 24. marraskuuta Turussa Bluesia vastaan ja seuraavana tiistaina 27. marraskuuta Ville siirtyy kärkeen Lappeenrannassa.

Eikä tietenkään tässä yhteydessä sovi unohtaa hyökkäyksen ulkomaalaisvahvistuksia. Corey Lockea ovat jotkut jo veikanneet tulevaksi pistepörssin voittajaksi. Joissakin yhteyksissä häntä on tosin myös veikattu kauden floppipelaajaksi. Sanoisin melkein, että tuo jälkimmäinen osoittaa melkoista asiantuntemattomuutta! Brian Willsie puolestaan tuo tarvittavaa kokemusta ja taitoa joukkueen hyökkäykseen.

Ja kun tähän vielä lisätään se, että joukkue on nyt vuoden vanhempi Pekka Virran valmennuksessa, on syytä odottaa, että tällä kaudella pelejä pelataan pidemmälle kuin viime kaudella, jolloin ne päättyivät nopeasti kahdella tappiolla Kärppiä vastaan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

Ja vielä - tämä kausi on myös minulle juhlakausi, sillä kyseessä on kymmenes kausi, kun selostan TPS:n pelejä Auran Aalloille ja peleissä tulee täyteen 600 TPS-selostusta perjantaina 28. joulukuuta, kun TPS kohtaa HK Areenalla Porin Ässät, jonka pelejä muuten olen selostanut 243:n ottelun verran. Tähän kauteen lähdettäessä minulla on siis 809 SM-liigaottelua. Melkoinen määrä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti