Kirjoituksia kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä. Pääasiassa urheilua, mutta myös joskus ajankohtaisia
asioita, politiikkaa, pohdintaa, haukkuja, kehuja jne. jne. ONNEKSI ON JALKAPALLO!

sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Ottaako Klubi Interiä kiinni, vai hoitaako Inter homman?

Jalkapalloliigassa eletään mielenkiintoisia aikoja. Turun Palloseura jatkoi eilen omaa taisteluaan mitaleista ja vielä jopa mestaruudesta kukistettuaan Hongan Espoossa Dennis Okarun maalilla 1-0. Tänään Helsingissä onkin sitten iso ottelu, kun HJK ja Inter kohtaavat Töölön muovilla. Seuraavassa taas veikkauksia illan otteluista. Ja tutusti kertoimet taas Nordic Betiltä:

- HJK - Inter  X / 1,80 - 3,60 - 4,20
- Lahti - JJK  1 / 2,25 - 3,55 - 2,90
- KuPS - MyPa  2 / 2,40 - 3,40 - 2,75
- VPS - IFK Mhamn  2 / 2,25 - 3,30 - 3,10
- Haka - Jaro  X / 2,30 - 3,30 - 3,00

- HJK saa tunnetusti etua muovistaan ja Inter ei ole siellä koskaan viihtynyt. Interin edellisestä voitosta Klubia vastaan Helsingissä on kulunut jo kahdeksan vuotta. Lähtöasetelmat eivät siis tilastojen valossa suosi Interiä. Ottelussa on kaiken lisäksi kyse isoista asioista. Voitolla Inter nousisi askeleen lähemmäs mestaruutta, mutta Klubin voittaessa sarjajohtaja vaihtuu. Aika tasan päivälleen kaksi vuotta sitten Töölön muovilla joukkueet päätyivät 2-2 -tasapeliin ja tasapeliä veikkaan tämänkin päivän tulokseksi.
- Lahden ja JJK:n kohtaamisessa panokset ovat kohtalaisen pienet. Kauden aikaisemmat kaksi kohtaamista pelattiin Jyväskylässä ja näissä voitot jäivät kotijoukkueelle 2 -1 ja 3 - 1. Tänään jatketaan samalla linjalla ja pisteet jäävät taas kotijoukkueelle.
- KuPS taistelee edelleen sarjan jälkijoukoissa ja MyPa halajaa yhä mukaan mitalitaisteluun. MyPa on tehnyt tällä kaudella jo yhden onnistuneen visiitin kalakukkokaupunkiin ja KuPSin peli ei ole viime aikoina ollut kuosissaan. MyPan korkeampi kerroin myös houkuttelee, joten pisteet Kymenlaaksoon. Siis merkkinä 2.
- IFK Mariehamn on aina viihtynyt Vaasassa, sillä seitsemän kauden aikana se on hävinnyt Vaasassa vain kerran. Tämänkin kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi saarelaisten 2-1 -voittoon. Kaiken lisäksi IFK haluaa vielä taistella mitaleista. Tässäkin kohtessa vieraskerroin houkuttelee, joten luotan IFK:n taisteluvoimaan, vaikka IFK ei perinteisesti ole ollut kovinkaan vahva syksyn joukkue. Kakkosella mennään.
- Olen edelleen vahvasti sitä mieltä, että Haka on kokonaisuutena esittänyt tällä kaudella liigan huonointa jalkapalloa. Jaro puolestaan on tuskaillut maalinteko-ongelman kanssa. Se pelaa hyvin ja rakentaa tilanteita, mutta viimeistelyssä on toivomisen varaa. Valkeakoski on myös ollut Jarolla aina vaikea paikka. Oikeastaan tänään ratkaisevia tekijöitä on se, että onko Juha Malinen saanut Hakan peliin riittävästi ryhtiä tai Aleksei Jeremenko puolestaan keksinyt keinon, miten Jaro tekee maaleja. Tässä kohteessa haisee risti, tosin vahvalla kakkoskorostuksella, mutta kun valita pitää, niin mennään ristillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti