Kirjoituksia kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä. Pääasiassa urheilua, mutta myös joskus ajankohtaisia
asioita, politiikkaa, pohdintaa, haukkuja, kehuja jne. jne. ONNEKSI ON JALKAPALLO!

tiistai 7. heinäkuuta 2015

10 vuotta Lontoon pommi-iskusta

Tänään tulee kuluneeksi tasan kymmenen vuotta Lontoota järisyttäneestä pommi-iskusta, jossa kuoli 52 viatonta ihmistä ja yli 700 ihmistä loukkaantui tavalla tai toisella. Iskun suoritti neljä islamistia, jotka myös kuolivat iskussa. Iskuista kolme ensimmäistä tapahtuivat metrossa ja neljäs noin tuntia myöhemmin kaksikerrosbussissa Tavistock Squarella.

Muistan tuon tapahtuman erittäin hyvin, sillä juuri edellisenä iltana Lontoolle oli myönnetty vuoden 2012 olympialaisten järjestäminen. Pommi-iskusta vielä mitään tietämättömänä päätin tuolloin valinnan jälkeisenä aamuna soittaa kaverilleni Ossilla ja kysyä hieman, millaiset olivat tunnelmat olleet kaupungissa, kun tuo valinta oli suoritettu. Olin tuolloin  nimittäin menossa iltapäiväjuontoon Auran Aalloille, missä vielä siihen aikaan toimin tuottajana.

Tavoitinkin Ossin tuolloin työmatkalta aamuruuhkassa, mutta normaalin metroasemalle menon sijaan bussipysäkiltä ja kysyin, että onko Lontoo nyt sekaisin, kun sille myönnettiin olympialaiset? Ossi ihmetteli silloin vaan sitä, että metrot olivat suljettuna ja Ossikaan ei siinä vaiheessa vielä tiennyt, mitä oli tapahtunut, totesi vaan, että "jotain outoa täällä nyt on tapahtunut, kun metrolinjat ovat suljettuna. Näyttää kaupunki kyllä olevan aika sekaisin."

Tuo sekaisin oleminen ei siis tuolloin johtunut olympiajuhlinnasta vaan aivan jostakin muusta. Melkoista kohtalon ivaa siis. Myöhemmin iltapäivällä kuviot sitten selvisivät. Kyseessä ei ollut laajemman terroriverkoston isku, vaan neljän henkilön omin päin tekemä isku internetistä haettujen pommiohjeiden avulla.

Sen enempää asiaan kantaa ottamatta sanon vaan, että en millään tavalla ymmärrä ja hyväksy tämänkaltaista toimintaa, enkä ole koskaan ymmärtänyt, että kukaan ihminen voi olla niin paljon vihaa tms. ryhtyäkseeen tällaiseen toimintaan. Terroristit ovat raukkoja ihmisiä.

Onneksi Lontoo on toipunut tuosta iskusta ja on edelleen kohtalaisen rauhallinen ja turvallinen paikka. Ja ehdottomasti myös paikka, missä kannattaa käydä, sillä Lontoosta löytyy jokaiselle jotakin, ihan laidasta laitaan. Ja tietty ne pubit, nehän ovat sen kaupungin parasta antia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti