Kirjoituksia kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä. Pääasiassa urheilua, mutta myös joskus ajankohtaisia
asioita, politiikkaa, pohdintaa, haukkuja, kehuja jne. jne. ONNEKSI ON JALKAPALLO!

lauantai 19. huhtikuuta 2014

Sarjanousija haastaa Interin - TPS hakee avausvoittoa

Kotimaisessa Jalkapalloliigassa pelataan taas tänään täyden kierroksen verran mielenkiintoisia otteluita, joita tietysti kannattaa mennä paikan päälle seuraamaan. Seuraavassa meikäläisen tutut pohdinnat iltapäivän peleistä Gutsin kertoimilla varustettuna.

KuPS - Jaro:

Kuopiossa vastakkain ovat sarjan nollapisteläiset ja pelin jälkeen toinen näistä on edelleen nollissa. Vaikka KuPS ei pystynyt avausottelussaan Klubia kaatamaan, osoitti se kuitenkin Helsingin muovilla, että se on tälläkin kaudella varteenotettava joukkue. Jaro puolestaan on hävinnyt KuPSin tavoin HJK:lle ja Interille, eli sen tappiot ovat tulleet sarjan kärkijoukkoon laskettavia joukkueita vastaan. KuPS on aina vaarallinen kotimuovillaan ja eiköhän se myös ole sitä tällä kertaa. Tähän ykkönen kertoimella 2,06.

Inter - SJK:

Inter aloitti keutensa vakuuttavasti Pietarsaaressa viime sunnuntaina ja näytti keskiviikkona Suomen cupin ottelussaan MyPaa vastaan, että odotukset mitaleista eivät tällä kaudella ole turhia. Vaikka Mika Ojala on sivussa, ei sen peli notkahtanut millään tavalla keskiviikon cup-ottelussa. SJK taisteli sunnuntaina Rovaniemellä pisteen RoPSia vastaan ja sarjanousija jatkaa pelejään edelleen vierasottelulla. Simo Valakarin suojatit nappasivat hienosti Liigacupin voiton keväällä ja on varmasti Interille melko kirjoittamaton kortti. Inter on kuitenkin tässä vaiheessa kohtalaisen vakuuttava, joten kyllä tässä kohteessa varmasta ykkösestä puhutaan ja kertoimella 1,93 mennään.

IFK Mariehamn - RoPS:

IFK Mariehamn otti sunnuntaina Vaasan Palloseuraa vastaan pakkovoiton, sillä jos sarjan suosikkeihin kuuluva saarelaisryhmä olisi avausottelunsa hävinnyt, olisi se saattanut henkisesti olla kova isku joukkueen kauden alulle. Maarianhaminalaiset vannovat Peter Forsellin nimeen, eikä syyttä. Mies oli avausottelussa juuri niin hyvä kuin on odotettukin. RoPS lähtee kauden ensimmäisella vierasmatkalleen kahdesta kotiottelusta yhden pisteen saalistaneena ja tuskin pystyy pistesaalistaan nostamaan, sillä saarelaisten fiilis on korkealla ja peli kulkee. Ykkönen myös tähän kertoimella 1,75.

VPS - TPS:

Palloseurojen taistelussa lähdetään liikkeelle erilaisista asetelmista. VPS:lla on jalkeilla kohtalaisen kokenut joukkue, kun puolestaan TPS saapuu Vaasaan nuorella ja kokemattomalla ryhmällä. VPS hävisi harmittavasti viime hetken maalilla sunnuntaina Maarianhaminassa ja TPS puolestaan olisi ansainnut vähintään pisteen kotiavauksessaan Honkaa vastaan. Kun TPS hakee vielä tuntumaa, on VPS valmiimpi ja tästä syystä uskon (valitettavasti) kotivoittoon ja ykkösen kerroin on 1,61. TPS:n voiton kerroin olisi kierroksen korkein Gutsilla eli 5,50.

Honka - MyPa:

Honka ja MyPa kohtaavat kahden viikon sisällä jo toista kertaa. Sarjan tynkäavauksessa Saviniemessä MyPa voitti maali-iloittelussa 4-3. Hongan peli Tepsiä vastaa Turussa ei viime lauantaina mitenkään vakuuttanut ja samaa voidaan sanoa MyPasta keskivikkoisen cup-ottelun perusteella. Tässä haiseekin vahvasti tasapeli, sillä kummankaan joukkueen peli ei taida vielä olla ihan kuosissaan. Tasurin kerroin 3,20.

Lahti - HJK:

Tässäpä vaikea kohde. Lahti on yksi kauden suosikeista, mutta ei senkään peli vielä kohdillaan ole. Siitä osoituksena tasapeli Kymenlaakson paikallisessa, joka tosin jo etukäteen haisi varmalta tasurilta. HJK puolestaan on aloittanut kauden juuri niinkuin on odotettukin. Takana on kaksi voittoa. Tosin vastustajat eivät ole olleet aivan sarjan kärkipäästä, joten HJK:n todellinen teho ehkä mitataan ensimmäistä kertaa tänään. Tässä voisikin sitten lähteä hakemaan sitä kerrointa, sillä Lahden kerroin 3,70 houkuttelee (HJK:n 1,97). Tähänkin siis ykkönen.

Ja tulihan tähänkin riviin kerrointa tuon Honka-MyPa -tasurin ja Lahden voiton myötä. Jos tämä rivi toteutuu, on kerroin 132,63. Tämän kauden saldoni näissä pohdinnoissa on toistaiseksi aika onnistunut. Avauskierroksella kaikki 3 kohdetta oikein ja viime viikonloppuna viisi kuudesta. Voi olla, että alan oppia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti