Kirjoituksia kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä. Pääasiassa urheilua, mutta myös joskus ajankohtaisia
asioita, politiikkaa, pohdintaa, haukkuja, kehuja jne. jne. ONNEKSI ON JALKAPALLO!

lauantai 12. huhtikuuta 2014

Nyt se alkaa ihan kunnolla

Tänä viikonloppuna kotimainen jalkapalloliiga starttaa oikein kunnolla, kun loputkin seurat avaavat sarjakautensa. Tänään liigassa pelataan kolme ottelua ja huomenna sunnuntaina toiset kolme.

Turkulaisista ensimmäisenä kautensa avaa TPS, kun se kohtaa tänään Kupittaalla Hongan. TPS:n lähtöasetelmat kauteen ovat enemmän kuin mielenkiintoiset, sillä turbulenssi joukkueen kokoonpanossa on alkuvuoden aikana ollut melkoinen ja nykyiseen muotoonsa joukkue tuli vasta tällä viikolla, kun viimeisetkin sopimukset allekirjoitettiin. Menemättä sen enempää viime kauden taloudellisiin tyhmyyksiin, jalkeilla on monella tapaa arvoituksellinen ja samalla myös mielenkiintoinen joukkue. Sekoitus nuoruutta ja kokemattomuutta sekä kokemusta ja kokemusta. Tosin sitä kokemusta on huomattavasti vähemmän kuin kokemattomuutta. Toivottavasti tämä tarkoittaa sitä, että kentällä nähdään taisteleva ja ennakkoluuloton joukkue.

Inter puolestaan avaa kautensa huomenna Pietarsaaressa Jaron vieraana. Interin kohdalla asetelmat tulevaan kauteen ovat erilaiset kuin viime kaudella, josta taisi tulla Interille eräänlainen välikausi. Joukkue on terve ja se on saanut riveihinsä kohtalaisen tärkeitä paluumuuttajia. Jos TPS taistelee tällä kaudella sarjapaikkansa puolesta, niin Inter on varmasti mukana mitalitaistelussa.

Tänää liigassa on siis kolme ottelua. Tuttuun tapaan vuorossa on taas meikäläisen ennakointi ja Gutsin kertoimia kierroksen otteluista:

TPS - Honka:

Honka avasi kautensa jo viime lauantaina maalirikkaassa ottelussa MyPan vieraana ja tämä ainakin osoitti sen, että Shefki Kuqin ryhmä hallitsee maalinteon. Koska TPS on vielä melkoinen arvoitus, on tässä vaiheessa pakko (?) laittaa kehiin vierasvoitto ehkä pienellä ristivarauksella. Kakkosen kerroin 2,28.

HJK - KuPS:

HJK:n avaus viime lauantaina Jaroa vastaan ei vakuuttanut. KuPS on tällä hetkellä ainakin minulle myös täysi arvoitus ja kun HJK:a on lähes mahdoton voittaa kotimuovillaan, niin enemmittä selittelyittä tähän on pakko laittaa selvä ykkönen 1,28 kertoimella. KuPS:n kerroin on muuten tasan 10, mutta ei se siitä huolimatta houkuttele.

RoPS - SJK:

RoPS:n kausi alkoi viime lauantaina mollivoittoisesta ja SJK puolestaan tulee Rovaniemelle innolla ensimmäiseen liigaotteluunsa. Simo Valakrin ryhmä nappasi jo liigacupin voiton ja kukisti kerraalissaan TPS:n Turussa puhtaasti 3-0. Sen peli näyttää tässä vaihessa kohtalaisen valmiilta, joten uskon vahvasti seinäjokisten voittoon. Kakkosen kerroin houkutteleva 3,30.

Jaro - Inter:

Kuten jo edellä mainitaan, Inter pääsee aloittamaan kautensa parhaalla mahdollisella ryhmällä ja vaikka Jaro saikin takaisin Hendrik Helmken, se tuskin pystyy haastamaan Interiä. Mielenkiintoista onkin nähdä, miten toimii akseli Ojala - Sirbiladze! Jos se toimii, niin kakkonen on silloin aivan varma. Kakkosella siis joka tapauksessa  mennään, kertoimena 2,32.

IFK Mariehamn - VPS:

IFK Mariehamn on yksi kauden vahvimpia mitalisuosikkeja ja sen mitalin myös saarelaisille mielelläni soisin. Joukkue näyttää paperilla todella vahvalta, mutta onko se sitä, se selviää varmasti osittain jo sunnuntaina. VPS aloitti kautensa hienosti 2-0 -voitolla Rovaniemellä, mutta sai samalla myös ikäviä uutisia, kun Steven Morrisey loukkaantui ja joutuu olemaan sivussa pari kuukautta. IFK:n on oikeastaan pakko ottaa tästä ottelusta täydet pisteet, joten "pakon sanelemana" tarjoan tähän ykköstä. Kerroin 2,08.

MyPa - FC Lahti:

Kymenlaakson paikallinen on aina arvoitus. MyPa latoi avauksessaan neljä maalia Hongan verkkoon ja lahtelaiset vasta aloittavat kautensa. Lahti on kuitenkin saanut jalkeille kovan nipun ja maaliin entisen TPS-veskari Henrik Moisanderin, joten se tulee olemaan varteen otettava joukkue tämän kauden liigassa. Tässä haisee kierroksen ainoa tasapeli, joten laitetaan tähän risti kertoimella 3,15.

Tällä rivillä kokonaiskertoimeksi tulee 146,39, joten kyllähän tuostakin kohtalaisen tilin saa, jos esimerkiksi laittaa vedon kiinni 10 eurolla ja rivi osuu kohdalleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti