Kirjoituksia kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä. Pääasiassa urheilua, mutta myös joskus ajankohtaisia
asioita, politiikkaa, pohdintaa, haukkuja, kehuja jne. jne. ONNEKSI ON JALKAPALLO!

maanantai 13. elokuuta 2012

Väri on edelleen musta-valkoinen

Kotimainen Jalkapalloliiga on ollut tänä vuonna äärettömän mielenkiintoinen. Ja sellaisena se tuntuu jatkuvan. Meillä kuningas jalkapallon ystävillä on siis edessä mielenkiintoinen syksy, ennenkuin 27. lokakuuta tiedämme, mikä joukkue sen mestaruuden sitten viekään.

Kauden alkaessa ennakoin blogissani, että kärkikolmikossa tulisivat kauden lopussa olemaan TPS, Inter ja HJK. Nostin mukaan mitalitaisteluun myös Hongan, VPS:n ja IFK Mariehamnin. Ja nyt kun tuota sarjataulukkoa katsoo, niin en ollut kovinkaan väärässä. Ainoastaan VPS ei tuohon joukkoon taida yltää. Sitä vastoin putoajan rooliin veikkaamani MyPa on yllättänyt.

Sen verran voisin vielä palautella asioita mieliin, että Nordic Betillähän mestaruuskertoimet näiden joukkueiden kohdalla kauden alkaessa olivat seuraavat:

- HJK 1,75
- Inter 5,00
- TPS 7,00
- Honka 8,00
- IFK 40,00
- MyPa 250,00

Minun loppuveikkaukseni on, että mestaruuden vie joko TPS tai Inter ja kolmas mitalijoukkue on IFK Mariehamn, jolla on myös oma sanansa sanottavana mestaruustaistossa. Kaikki suosikkijoukkueeni siis kärjessä. Klubi jää neljänneksi ja päättää kauden jonkun muun kuin Antti Muurisen valmennuksessa. Valmentajan vaihtokaan ei Stadin kingejä auta. Olisikin mielenkiintoista nähdä, millaisilla mestaruuskertoimilla Nordic Bet nyt menisi. Veikkaisin, että laittaisivat Interille tuon 1,75 ja TPS ja IFK:lle 2,00. HJK:n kerroin voisi olla 3,50, Hongan 5,00 ja MyPan 10,00. Pääsisinköhän noilla kertoimien laskijaksi? Miten on Jussi, olisiko saumaa?


TPS piti herruuden hallussaan


Taistelu Turun herruudesta tämän kauden osalta puolestaan alkoi virallisesti eilen ja TPS otti valtikan (tai oikeastaan piti sen edelleen) haltuunsa vakuuttavalla tavalla. Vielä ensimmäisen puoliajan jälkeen ei olisi hyvällä tahdollakaan voinut uskoa, että loppuvihellyksen soidessa taululla olisivat loppulukemat 4-1! Mutta näin nyt kuitenkin kävi ja Turun herruusvaltikka on vahvasti TPS:n puolella. Väri on siis edelleen musta-valkoinen.

Inter aloitti eilen hyvin ja piti Tepsiä pihdeissään puolisen tuntia. Se pelasi aivan eri tavalla kuin edellisvuoden derbyissä ja se myös näkyi. TPS oli melkoisissa vaikeuksissa. Tauolla pukukopeissa tapahtui kuitenkin jotakin, mitä on mahdoton selittää. TPS tuli tasoihin ja meni menojaan. Sekä Aleksi Ristolan että Petteri Pennasen maalit olivat luokkaa Kuukauden maali. Näistä Inter ei sitten toipunutkaan.

Yleisöä paikalla oli runsaat 6 000, joka oli ainakin minulle pieni pettymys. Seuraavan kerran derbyillään taas 17. syyskuuta ja kolmannen kerran 22. lokakuuta. Derbyjä odotellessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti