Kirjoituksia kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä. Pääasiassa urheilua, mutta myös joskus ajankohtaisia
asioita, politiikkaa, pohdintaa, haukkuja, kehuja jne. jne. ONNEKSI ON JALKAPALLO!

maanantai 6. elokuuta 2012

Tuhansia rangaistuspotkuja

1960-luvulla suomalainen jalkapalloammattilainen oli suuri harvinaisuus ja vielä suurempi harvinaisuus oli suomalainen maalivahti ammattilaiskentillä. Vuonna 1969 tämä "ihme" kuitenkin koettiin, kun Suomen maajoukkueen vain 178 senttinen maalivahti Lasse Näsman siirty ammattilaiseksi Hollantiin SC Cambuur-Leeuwardeniin. Vaasassa syntyneen Näsmanin pelaajaura päättyi Tammisaaressa EIF:n riveissä. Näsmanin Tammisaaren vierailu jäi niin merkittäväksi tammisaarelaisille, että kerran vuodessa kaupungissa järjestetään Näsmanin muistoa kunnioittava rangaistuspotkukilpailu Lasse Näsman cup.

                                Jalkapallon Pelaajayhdistyksen joukkue.

Kaiken kaikkiaan 64 viisimiehistä joukkuetta kokoontui viime lauantaina Tammisaaren Keskuskentälle potkimaan näitä rankkareita. Jalkapallon Pelaajayhdistys, joka on myös mukana tapahtuman järjestelyissä, oli perinteisesti myös mukana turnauksessa omalla joukkueellaan. Meikäläinen oli joukkueessa mukana nyt toista kertaa ja jälleen kerran oli oikein hienoa olla mukana turnauksessa. Voitimme hienosti oman alkusarjan lohkomme voittamalla viisi ottelua, laukomalla kerran tasan ja häviämällä kerran. Tämän jälkeen jatkuneissa pudotuspeleissä kyyti olikin sitten kylmää ja putosimme jatkosta maalein 6-8. Emme siis tainneet kestää lohkovoiton mukanaa tuomia paineita - tiedä häntä.

                      Tässä syntyy yksi turnauksen tuhansista maaleista.

Kaiken kaikkiaan Lasse Näsman cup on hieno tapahtuma. Parasta tietysti on se, että ihan mikä joukkue tahansa voi voittaa turnauksen. Ei tarvitse olla ammattilainen, pelkkä harrastajaryhmäkin voi voittaa sen. Ja se turnauksen pääpalkintokin on upea. Voittajajoukkue pääsee Eurooppaan seuraamaan yhtä huippuottelua itse valitsemassaan maassa. Kahtena viimeisenä vuotena voittajajoukkueet ovat valinneet kohteekseen Barcelonan.

                                Turnauksen virallinen kuvaaja työssään!

Tässä vielä hieman Wikipedian faktaa Lasse Näsmanista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti