Kirjoituksia kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä. Pääasiassa urheilua, mutta myös joskus ajankohtaisia
asioita, politiikkaa, pohdintaa, haukkuja, kehuja jne. jne. ONNEKSI ON JALKAPALLO!

perjantai 17. elokuuta 2012

Pieni annos nostalgiaa on aina paikallaan

Tämän kuun lopulla tulee kuluneeksi 10 vuotta siitä, kun karistin Satakunnan mullat jaloistani ja muutin Porista Paraisille. Tuon kymmenen vuoden aikana tuli välillä myös asuttua 4 vuotta Turussa, mutta viimeiset 1v 8kk onkin sitten mennyt taas Paraisilla.

Siteeni syntymäkaupunkiini ovat vähentyneet melkoisesti. Siskonikin muutti Turkuun muutama vuosi sitten ja Porissa asustaa enää vanhempani ja veljeni. Heitäkin tapaan pääasiassa jouluna ja lasten syntymäpäivillä. Siinä se sitten onkin. Porissa käyn enää Jazzeilla lasten kanssa ja selostamassa TPS:n pelejä Ässiä vastaan. Jalkapalloa kun siellä ei enää ole muutamaan vuoteen pääsarjatasolla nähty. Ja noillakin selostusmatkoilla käynti on normaalin selostusreissun kaltainen eli 75 minuuttia ennen peliä paikalla ja ottelun jälkeisen lehdistötilaisuuden jälkeen taas takaisin kotiin.

Tällä viikolla tein kuitenkin poikkeuksen ja lähdin pienelle nostalgiamatkalle Mediamonitorin Tero Toivosen kanssa. Tero kun kävi tutustumassa porilaiseen paikallisradioelämään ja minä käytin tilaisuuden hyväkseni poikkeamalla myös vanhalla työmaallani. Työrupeamani Radio Porissa kesti ensin vuodesta 1985 aina kevääseen 1997 asti ja sen jälkeen vielä syksystä 1999 kevääseen 2000 eli yhteensä 12 vuotta.

Paljon ei Porissa ole muuttunut. Toki radio on sen jälkeen vaihtanut jo omistajaa ja juontajatkin ovat uusia. Joku kuitenkin on ja pysyy, nimittäin musiikkipäällikkö Roy Aromaa, joka on ollut radion palveluksessa jo 25 vuotta. Melkoinen ja kunnioitettava lukema.

                       Palaveri Radio Porin sohvalla Aromaan kanssa

Aromaan lisäksi tuon jälkimmäisen jaksoni toimittajista jäljellä on myös Ahosen Jammu, joka oli juuri pari päivää aikaisemmin palannut vuorotteluvapaalta. Jammun tehtävä on toimia uutistoimittajana. Loppujen lopuksi kymmenen vuoden aikana ei kovinkaan moni muu asia ei ollut muuttunut. Toimituksen ja myynnin tilat olivat entisellään. Lähetysstudiossa ei enää musiikki soinut Musicmanin kautta ja sisustuskin oli laitettu uusiksi. Jotain vanhaa ja tuttuakin sentään löytyi, sillä montteerausstudiosta löytyi vanha tuttu miksauspöytä - tai no, puolet siitä.

                 Montteerausstudion vanha kunnon 80-luvun miksauspöytä.

Studio olikin mukava sekoitus uutta ja vanhaa, sillä eihän "kultaisella 80-luvulla" mitään tietokoneita ollut. Ja musiikitkin soivat silloin vinyyleiltä. Olisikin mielenkiintoista laittaa tämän päivän radiojuontaja 80-luvun studioon äänilevyinen, nab-nauhoineen, hakemaan STT:n printit naapurihuoneesta jne. jne. Voisi olla mielenkiintoisen kuuloinen lähetys. Kyllä paikallisradiojuontajan homma on nykyisin helppoa.

Radio Pori on myös mukavasti säilyttänyt asemansa kaikkien porilaisten omana asemana. Seikka josta voi olla avoimen kateellinen porilaisille, sillä Turussa kaikki on toisin. Liian suuri erilaisten asemien määrä kun on pirstaloinut kaupungin radiomaailman täysin. Vaikka Auran Aallot on kaupungin ainoa aito paikallinen radiokanava, ei sen asema kaupungissa ole lähelläkään Radio Porin tasoa, mikä on sinänsä sääli.

Ja vielä yksi asia, kyllä ne Radio Porin alkuajat Juha Syrjineen, Sinikka Tuomineen, Pekka "Paappa" Viitasineen, Matti Hyyppineen, Paula ja Jyrki Kankaineen, Roy Aromaineen, Maukka Päivistöineen, Tapio Niemineen, Hannu Uotiloineen, Johnny-Kai Forsseleineen, Jari Halmeineen jne. jne vaan oli upeaa aikaa!!!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti