Kirjoituksia kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä. Pääasiassa urheilua, mutta myös joskus ajankohtaisia
asioita, politiikkaa, pohdintaa, haukkuja, kehuja jne. jne. ONNEKSI ON JALKAPALLO!

torstai 29. tammikuuta 2015

Montako lähtee?

Matias Soinnun lähtö Ilvekseen ja Tero Koskirannan tämänpäiväinen siirtyminen Färjestadiin avasi mielenkiintoisen vaiheen TPS:n kevään siirtomarkkinoilla. Kuka lähtee seuraavaksi ja mikä on suunta? Tehdäänkö Soinnun ja Moision kaltaisia pelaajavaihtoja vai mitä onkaan luvassa? Selvä asia on joka tapauksessa, että pelaajia lähtee vielä.

Koskirannan lähtö ei tullut meikäläiselle yllätyksenä, sillä tiedossani oli, että häntä oli kaupiteltu jo jonkin aikaa. Lisäksi tietääkseni lähtökuopissa ovat tällä hetkellä ainakin Jakub Nakladal ja Simon Gyspers. Kummankaan perään en erityisesti haikaile, sillä varsinkin Nakladal on ollut ISO PETTYMYS! Ne odotukset, jotka hänen suuntaansa asetettiin, eivät toteutuneet millään tavalla, eikä tuo Gysperskään kovin isoja otteita esittänyt, mitä nyt oli lähellä lopettaa Petteri Nummelinin uran.

Hyökkääjistä tuskin Ryan Lasch näkee kevättä Turussa ja ehkä yllättävin kuulemani siirtohuhu on kuitenkin Teemu Lassila, joka kuuleman mukaan haluaa myös lähteä muualle. Varsinkin kun Teemulla on sopimus myös ensi kaudesta. Se tuokin sitten eteen mielenkiintoisen tilanteen, jos näin käy, sillä Kristian Järvinen pelaa kuitenkin jo HPK:ssa ja Alexander Giorgiev tuskin on ihan vielä täyteen vastuuseen pystyvä maalivahti, vaikka hyvä maalivahti onkin.

Entäs sitten se ensi kausi? Tiedossahan on, että imu TPS:n suuntaan on ollut heikko ellei jopa kokonaan ulospäin puhaltava ja siinä onkin sitten urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäelle urakkaa saada vakuutettua pelaajia, että Turkuun kannattaa tulla. MTV tosin uutisoi tänään, että Tomi Kallio ei tyrmää paluuta TPS:aan.

- On ollut eri syitä miksi olen jatkanut Ruotsissa. Aiemmin Frölundassa ja viimeiset neljä kautta täällä Växjossä. En ole poissulkenut paluuta Turkuun. Se on mahdollista edelleen, Kallio sanoo MTV:n uutisessa.

Jos Kallio päättäisi Turkuun palata, voisi se olla tarvittava positiivinen signaali, jonka avulla joku saattaisi joukkueeseen tullakin. Ja jos tuo huhu Lassilan lähtöhaluista paikkansa pitää ja mies lähtee, niin jostakin täytyisi saada maalivahti. Oskari Setänen lienee jo Lukosta tulossa, mutta voiko TPS lähteä kauteen Setäsellä ja Giorgievilla onkin mielenkiintoinen kysymys. No toisaalta, urheilutoimenjohtaja on entinen NHL-maalivahti, joten eiköhän hän jotakin maalivahdeista tiedä.


Tärkeä asia on tietysti valmentajakysymys. Miika Elomon aika alkoi hyvin, että nyt kymmenen tappiollisen pelin jälkeen, tässäkin riittää pohdittavaa. Toisaalta, onko mitään järkeä enää tässä vaiheessa kautta vaihtaa valmentajaa, sillä juna meni jo?


Joka tapauksessa TPS:ssa olisi korkea aika saada aikaan iso muutos, sillä viime vuosien rämpiminen vuoden 2010 yllätysmestaruutta lukuunottamatta on kestänyt jo aivan liian kauan. Enkä tarkoita tällä pelkästään joukkuetta, vaan ihan kaikkia seuran instansseja! Välillä oikein kävettää Tepsin puolesta.


1 kommentti:

  1. Sentteri Nummelliinin laidalle Tomi Kallio, niin seuran tulevaisuus on taattu

    VastaaPoista