Kirjoituksia kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä. Pääasiassa urheilua, mutta myös joskus ajankohtaisia
asioita, politiikkaa, pohdintaa, haukkuja, kehuja jne. jne. ONNEKSI ON JALKAPALLO!

perjantai 2. tammikuuta 2015

Kohti parempaa vuotta

Vuosi on sitten taas vaihtunut ja on varmaan aika luoda nopea katsaus menneeseen ja miettiä hieman tulevaa. Mitä antoi siis vuosi 2014 ja mitä tuokaan vuosi 2015? Seuraavassa hyvin lyhyt pohdinta aiheesta.

2014:

Vuosi 2014 menee varmasti historiaan Suomen talousvaikeuksien ja Ukrainan kriisin muistoissa. Toki muutakin vuoden aikana tapahtui. Tammi-maaliskuun aikana kiertelin vielä ympäri Suomea jääkiekon merkeissä tietäen koko ajan, että kyseessä on viimeinen kauteni Auran Aalloilla TPS-selostajana. Tein joka tapauksessa työni parhaalla mahdollisella tavalla ja täytyy myöntää, että istuessani 13. maaliskuuta Lappeenrannassa Old Cock Pubissa Leppäsyrjän Jussin kanssa tuopillinen hyvää IPAa edessäni, olo oli tyhjä mutta samalla raukea. Eräs aikakausi elämässäni oli ohi.

Kevät meni vielä selostaen Naisten Lentopallon Mestaruusliigan välieriä ja loppuotteluita ja sen jälkeen olikin sitten aika keskittyä tulevaan kesään ja kotimaiseen jalkapalloon ja tuleviin MM-kisoihin.

Kesäkuussa sain suruviestin, kun paras kaverini menehtyi aivoverenvuotoon ja se iski kyllä lujaa. Ossi oli juuri muuttanut takaisin Suomeen ja meillä oli kaikenlaisia suunnitelmia. Jalkapallon MM-kisojen aikaan mm. Ossin piti tulla Paraisille "kisastudiooni" pelejä katsomaan jne. Kaikki nämä suunnitelmat menivät pieleen yhdessä hujauksessa. Ja siitä eteenpäin ei olekaan ollut yhtään päivää, ettei Ossi olisi tavalla tai toisella käynyt mielessäni.

Kesä tuli ja meni. Meikäläinen heitti keikkaa erilaisissa urheilutapahtumissa, selosti muutaman liigaottelun VeikkausTV:lle ja yhden Interin omalle kanavalle. Jalkapallon MM-kisoissa suosikkimaani ottivat hopeaa ja pronssia, Pori Jazzeilla kävin katsomassa Patti Smithiä, Bob Dylania ja muutamaa muuta hyvää artistia. Heinäkuussa en tehnyt mitään ja elokuussa tein Auran Aalloille Olen Ykköänen Kampanjan haastattelut ja syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna vielä Uusikaupunkirallin ja sitä seuranneena maanantaina irtisanoin lopullisesti sopimukseni Auran Aaltojen kanssa ja siirryin Radio Cityyn "jääkiekkoasiantuntijaksi." TPS meni sitten vielä putoamaan jalkapalloliigasta ja jääkiekkokausi alkoi suurin odotuksin.

Lentopallon MM-kisat olivat alkusyksyn upein tapahtuma. Suomen lentopallomaajoukkue tarjosi penkkiurheilijoille melkoista draamaa, ilon ja surun hetkiä, mutta ennenkaikkea se tarjosi hienoa lentopalloa. En aivan suotta laittanut lentopallomaajoukkuetta ykköseksi vuoden urheilija äänestyksessäni ja Tuomas Sammelvuota parhaaksi valmentajaksi.

Syyskuun 16. päivä debytoin Nelonen Prolla jääkiekkoselostajana Lukko - KalPa -ottelussa ja marraskuun 29. päivä samalla kanavalla Englannin Championshipin selostajana ottelulla Charlton - Ipswich. Vuoden päätteeksi päättyi vielä sopimukseni Varsinais-Suomen Yrittäjä -lehden kanssa tai oikeastaan se päättyy lopullisesti 31.1.2015. Tämä tammikuu menee vielä niiden hommien parissa.

Yhteistyöni Gutsin kanssa alkoi keväällä samanlaisilla kuvioilla, joita olin toteuttanut aikaisemmin Nordic Betin kanssa. Tai oikeastaan tämä kuvio tuntui heti alusta alkaen paremmalta ja toimivammalta.

Kaiken kaikkiaan vuosi oli omalta osaltani loppujen lopuksi aika lailla huono, vaikka siihen ilonhetkiäkin liittyy, mutta ystävän kuoleman ja töiden väheneminen eivät koskaan ole mukavia juttuja. Eräällä tapaa tekisi mieli sanoa "paska vuosi!"

2015:

Mitä sitten tuokaan mukanaan vuosi 2015? Sitä on tietysti tässä vaiheessa vaikea ennustaa, mutta kohti uusia haasteitahan tässä taas osittain mennään. Tutut radio- ja tv-työt jatkuvat edelleen ja keikkojakin on luvassa vähintään samaan malliin kuin viime vuonnakin. Itse asiassa lisääkin saisi tulla, sillä erilaisten tapahtumien juontaminen on mukavaa hommaa ja omasta mielestäni teen yleensä myös työni hyvin ja tästä syystä nuo vakiokeikat toistuvatkin vuodesta toiseen. Oma firma toimii vanhaan malliin ja Järpän Blogi lykkää tekstiä säännöllisen epäsäännöllisesti. Ei kai siinä sitten sen ihmeellisempää.

Hyvää alkanutta vuotta ja pidetään peukkuja pystyssä, jotta se olisi parempi kuin edellinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti