Kirjoituksia kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä. Pääasiassa urheilua, mutta myös joskus ajankohtaisia
asioita, politiikkaa, pohdintaa, haukkuja, kehuja jne. jne. ONNEKSI ON JALKAPALLO!

tiistai 27. tammikuuta 2015

Kuka oikein on kannattaja?

Tässä on viime päivinä melkoisesti käyty keskustelua TPS:n ympärillä kannattajista ja mm. päävalmentajan suhtautumisesta kannattajiin. Haluaisinkin kysyä, että kuka ja millainen se sellainen kannattaja oikein on?

Viimeisten vuosien aikana eri seurojen kannattajajoukot ovat olleet vahvasti esillä otsikoissa, milloin on heitettu kokonaisia broilereita kentälle, milloin kausikortteja ja milloin katsomoon on laitettu isoja banderolleja, joissa vaaditaan milloin toimitusjohtajan, milloin valmentajan eroa tai sitten jäädään jopa protestiksi pois katsomosta!

Nämäkö ovat niitä kannattajia? No eipä kyllä siltä tunnu. Onko tuo tuollainen oman rakkaan seuran kannattamista? No ei todellakaan. Se todellinen kannattaja on se, joka ottelusta toiseen tulee paikan päälle, satoi tai paistoi, tuli turpaan tai ei. Omassa mielessä jupistaan tappion hetkellä ja jutellaan ystävien kanssa asioista. Voiton hetkellä taas iloitaan ja juhlitaan joukkueen kanssa voitosta ja upeasta saavutuksesta. Sellainen on todellinen kannattaja. Kannattaja joka vuodesta toiseen ostaa itselleen sen kausikortin, koska haluaa olla tukemassa omaa seuraansa, meni sitten huonosti tai hyvin. Ei se ole se muutaman kymmenen katsojan joukko, joka tosin kiitettävästi kannustaa joukkuetta omassa katsomonosassaan. Ei ole se joukko, jolle myydään jopa kausikortteja naurettavalla hinnalla tai jotka taitavat tuoda jopa ne omat pullonsa sinne katsomoon, käyttämättä hyväkseen siis hallin palveluja, joiden kautta myös tuetaan joukkuetta ja seuraa.

Kannattajan tehtävä ei ole päättää, kuka seuraa johtaa ja miten ja kuka seuraa valmentaa ja miten. Sitä varten jokaisella seuralla on omat ihmiset tätä työtä tekemässä. Toki ehdotuksia voi tehdä, mutta jotain järkeä siinäkin pitää olla. Suomalainen kannattajakulttuuri on viime vuosina mennyt pahasti sivuraiteille ja kannattajat ovat ottaneet (ja saaneet) itselleen turhan isoa roolia.

Ja kertokaapa kausikorttienne heittäjät, mitä te siitä oikein hyödytte? Seuralle se ainakin on saman tekevää, sillä korttinne olette jo maksaneet, joten se "protesti" tuntuu vähän naurettavalta ja Miika Elomo, olet aivan oikeassa, kun sanoit heitä Mikki Hiiriksi!

Koskahan TPS:n toimitusjohtaja menee sitten katsomoon istumaan niiden "muiden kannattajien" joukkoon, kun niin isolla äänellä täytyy mennä sinne kulmakatsomoon, vaikka hallissa on välillä 5 000 muutakin kannattajaa, joiden parissa voisi olla peliä seuraamassa.

Nyt jotain tolkkua tähän hommaan, niinkuin alkoholilakiinkin pitäisi saada ja kaikki yhdessä nostamaan TPS takaisin sille tasolle minne se kuuluu ja lopetetaan tämä kiukuttelu, protestoiminen ja haukkuminen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti