Kirjoituksia kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä. Pääasiassa urheilua, mutta myös joskus ajankohtaisia
asioita, politiikkaa, pohdintaa, haukkuja, kehuja jne. jne. ONNEKSI ON JALKAPALLO!

torstai 7. helmikuuta 2013

Makaroonit tulee

Olen aina ollut sitä mieltä, että Italiasta tulee vain kaksi hyvää asiaa, makarooni (spaghetti) ja pizza. Joku väittää, että sieltä tulisi myös hyvää jalkapalloa, Calciota. Minä olen eri mieltä. En ole koskaan pitänyt italialaisesta jalkapallosta. Vaikka se ei välttämättä olekaan enää niin tylsää nollanollan pelaamista, mitä se oli aikoinaan, ei se silti muuta käsitystäni siitä, että maailmassa on paljon parempia jalkapallomaita kuin Italia.

No joka tapauksessa 90-vuotisjuhliaan viime vuonna viettänyt TPS järjestää ensi toukokuussa kansainvälisen hyväntekeväisyysottelun, johon saapuu vieraaksi italialaisen AC Milanin takavuosien tähtipelaajia. Vastustajakseen AC Milan Glorien nimellä kulkeva joukkue saa suomalaisista jalkapallolegendoista kootun joukkueen. Kyseessä ei siis ole pelkkä TPS, vaan mukaan mahtuu myös entisiä Interin pelaajia ja pelaajia ympäri Suomen.

Kyseinen ottelu pelataan 24. toukokuuta Turussa. Ja paikkana on tiettävästi Kupittaa, vaikka TPS:lla ei vieläkään ole sopimusta stadionyhtiön kanssa. TPS:n toimitusjohtaja Marco Casagrandea lainaten, siitä lähdetään, että kaikki tämän vuoden aikana Turussa pelattavat kansainväliset ottelut pelataan Kupittaalla. Toivottavasti myös molempien turkulaisjoukkueiden liigaottelut.

TPS:n tiedotteen mukaan paikalle on saapumassa mm. entinen Italian maajoukkueen kapteeni Franco Baresi sekä samaan aikaan häneen kanssaan hyökännyt Daniele Massaro. 2000-luvun pelaajista mukana on alustavasti ainakin kaksi entistä maailmanmestaria. Puolustajat Massimo Oddo ja Gianluca Zambrotta olivat voittamassa MM-kultaa Italialle vuonna 2006. Italian ja Espanjan liigojen maalikuninkuudet aikanaan voittanut hyökkääjä Christian Vieri on puolestaan Italian kaikkien aikojen paras maalintekijä MM-tasolla yhdessä Roberto Baggion ja Paolo Rossin kanssa. Mukaan ovat tulossa myös 57 Italian A-maaottelua pelannut puolustaja Christian Panucci sekä maalivahti Massimo Taibi. Suomen joukkueen kapteeniksi on nimetty aikanaan myös Italiassa pelannut TPS-kasvatti Mika Aaltonen. Muita suomalaisnimiä ei vielä ole julkaistu.

Täytyy ihan rehellisesti myöntää, että nuo nimet eivät herätä meikäläisessä minkäänlaisia reaktioita, mutta annas olla jos kyseessä olisi ollut Johan Gruyff, Ruud Gullit, Mario Kempes, Daniel Passarella, Rudi Völler, Kevin Keegan, Kenny Dalglish, Bruce Grobbelaar jne. jne. niin olisin jo lähes hyppinyt riemusta. No joka tapauksessa olen paikalla, koska jälleen tj Casagrandea lainaten, suostun olemaan tapahtuman toimihenkilönä ja omia sanoja lainaten, kyllä mä sen kestän.



Eipä silti on hienoa, että tuollaisia tapahtumia järjestetään ja toivottavasti se kerää myös paikalle paljon yleisöä, sillä AC Milan Glorie –joukkue kohtasi vuonna 2010 Zinédine Zidanen ja Luis Figon tähdittämät Real Madridin legendat 75 000 katsojan edessä Madridin Santiago Bernabéulla. Kupittaalle ei nyt tietenkään tuota määrää mahdu, mutta toivottavasti nyt ainakin yli 5 000 silmäparia löytää tiensä paikan päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti