Kirjoituksia kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä. Pääasiassa urheilua, mutta myös joskus ajankohtaisia
asioita, politiikkaa, pohdintaa, haukkuja, kehuja jne. jne. ONNEKSI ON JALKAPALLO!

torstai 14. helmikuuta 2013

Aika ylivoimainen tyyppi tuo Olli Kunnari

Minulla on viime vuosina ollut tapana käydä kerran vuodessa katsomassa oikein paikan päällä yksi miesten lentopallon Mestaruusliigan ottelu Raisiossa. Tämän vuoden ottelu oli eilen yhteistyökumppanini Carrotin isännöimä Loimu - VaLePa. Yksi syistä miksi käynnit jäävät yleensä vain yhteen otteluun on tietysti se, että pelipäivät osuvat pääsääntöisesti yksiin jääkiekon kanssa. Toinen syy varmasti on laiskuudessa ja onhan tuota matkaa Paraisten ja Raision välillä myös vajaat 40 kilometriä. Saattaa sekin vaikuttaa.

Eilinen ottelu ei paljon kerrottavaa jättänyt, ainakin jos asiaa ajattelee kotijoukkueen kannalta. Se roikkui pelissä mukana oikeastaan vain ensimmäiseen kymmeneen pisteeseen saakka. Siitä eteenpäin ei ollut missään vaiheessa epäselvää, kumpi joukkue ottelun vie. Vuosi sitten suurin piirtein samoihin aikoihin kenttää dominoi VaLePan Ansis Medenis, mutta tällä kertaa ylivoimaisesti ylitse muiden nousi Olli Kunnari. Jo ennen ottelun alkua otteluennakossa Loimun toiminnanjohtaja Jani Nieminen oli vahvasti sitä mieltä, että Kunnari pelaa väärässä sarjassa ja kyllähän näin näyttää olevan. Pienen alkulämmittelyn jälkeen mies kun teki kentällä aivan mitä tahtoi ja Loimu oli täysin aseeton miehen kovien aloitusten, iskulyöntien ja muuten vaan juonikkaiden hyökkäysten päättämisten kanssa. Harvoin näkee sellaista ylivoimaisuutta joukkuepelissä, mitä Kunnari eilen esitti.



Eilisen ottelun jälkeen heräsikin kysymys, että miten VaLePa yleensä on voinut tämän kauden aikana hävitä tai edes menettää pistettäkään? Toisaalta tuo kysymys on turha, sillä enhän ole nähnyt tämän kauden aikana muiden liigajoukkueiden peliä. Eilisen esityksen perusteella uskaltaisin kuitenkin sanoa, että kyllä täytyy vastustajan olla todella kova voittaakseen VaLePan. Taitavat Sastamalan pojat olla kovassa vauhdissa matkalla kohti toista peräkkäistä mestaruuttaan.

Ja mitä tulee itse ottelutapahtumaan, niin kyllähän Kerttulassa oli kohtalaisen hieno tunnelma. Minua tosin on aina häirinnyt lentopallo-otteluiden lisäksi muun muassa koripallossa käytäntönä oleva kuuluttajan huutaminen ja pelitapahtumien liiallinen selostaminen, varsinkin kun Kerttulan äänentoisto ei sitä oikein edes tue. Itsekin aikoinaan ottelutapahtuman juontajana sorruin samaan huutamiseen, mutta nykyisin "olen parantanut tapani." Aika huonosti kuulutuksesta paikka paikoin sai eilen edes selvää. Toki kuuluttaja voi luoda tunnelmaa, mutta eiköhän sitä saa luotua hieman toisellakin tapaa. Tämä on muuten seikka, josta keskustelin jokin aika sitten erään tuttuni kanssa, joka on käynyt katsomassa enemmänkin Loimun pelejä. Häntä häiritsi nimenomaan tuo huutaminen. Tämä pieni kritiikki ei siis kohdistu pelkästään Loimuun, vaan yleiseen käytäntöön, jota kokemusteni mukaan muun muassa näissä esimerkkilajeissa harrastetaan. Kaiken kaikkiaan korostan edelleen, että ottelutapahtuma kokonaisuutena on kohtalaisen hyvä. Harmi vaan, että ehdin paikalle niin harvoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti