Kirjoituksia kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä. Pääasiassa urheilua, mutta myös joskus ajankohtaisia
asioita, politiikkaa, pohdintaa, haukkuja, kehuja jne. jne. ONNEKSI ON JALKAPALLO!

keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Nyt kyntää syvällä

Turun Palloseuran jääkiekkojoukkueen tilanne näyttää tällä hetkellä pahalta. Kun runkosarjasta on jäljellä 16 kierrosta on sillä matkaa pudotuspeliviivalle 11 pistettä. Teoriassa kaikki on siis mahdollista, mutta mikä onkaan käytäntö? Jaossa olevia pisteitä on nopeasti laskettuna 48, mutta kun esimerkiksi 16 viimeisestä pelistä saaliina on ollut 17 pistettä, niin tavoite tuntuu vaikealta. Toki jos jostakin löytyy yhtäkkiä samanlainen pisteputki kuin Rauman Lukolla, niin TPS menee heittämällä pudotuspeleihin. Lukko kun on kerännyt 16 viimeisestä pelistään 31 pistettä ja noussut sarjataulukossa jo kuudenneksi. Mikään ei ole siis mahdotonta.

Jos lähdetään miettimään onko moinen putki siis mahdollinen TPS:lle, niin epäilyksen siemen on tällä hetkellä valitettavan iso. Eilinen Espoon ottelu ei ainakaan anna lisäpotkua moiselle ajatukselle, sillä siksi aneeminen ja huono TPS eilen siellä oli. Toisaalta viikonlopun Lukko -pelit osoittivat, että kaikki on mahdollista ja parhaimmillaan TPS pystyy kaatamaan kenet tahansa. Valitettavasti joukkueen peli ei tällä hetkellä yksinkertaisesti pysy kasassa koko 60 minuuttia ja siksi se menettää pelejä ja antaa vastustajille turhan helppoja pisteitä.

TPS on tällä kaudella ajautunut jatkoajalle 16 kertaa ja 7 kertaa se on näistä saanut saaliikseen 2 pistettä joko jatkoajalla tai rankkareilla.. 9 kertaa on siis jääty vaivaiseen pisteeseen. Tämän lisäksi se on kärsinyt 6 kertaa yhden maalin tappion. 44 pelatussa ottelussa siis 22 kertaa mahdollisuudet isompaan pistepottiin ei ole ollut kaukana. Kolmen pisteen voittoja sillä on 10 ja ainoastaan sarjajumbo Ilveksellä niitä vähemmän, 9. Mistä sitten on kiikastanut? Sen kun tietäisi!

NHL:n työsulku sekoitti koko kotimaista liigaa ja paljon on puhuttu, että odottiko TPS liian kauan, mitä siellä tapahtuu. Tähän on helppo vastata: ei odottanut. Ja miksi? No siksi, että työsulun aikana pelaajaliikennettä ei ollut oikeastaan lainkaan. Ainoastaan työsulkupelaajia oli periaatteesssa markkinoilla ja näissä hankinnoissa TPS onnistui. Kris Russell, Kevin Shattenkirk, Alec Martinez ja tavallaan myös Petteri Nummelin, joka nyt ei työsulkupelaaja ollutkaan, olivat nappiin onnistuneita hankintoja. Ja kun muistetaan mitä saivat aikaan Lauri Korpikoski ja Mikko Koivu, niin voidaan todeta, että työsulun aikana TPS onnistui.

TPS lähti kauteen suurin odotuksin ja tavoitteena oli selvästi olla kuuden joukossa, mutta kausi ei lähtenytkään käyntiin toivotulla tavalla. Sen enempää siihen ja sen syihin kantaa ottamatta, on todettava, että varmasti yksi syistä tähän oli pahasti flopannut Corey Locke, jota arvioitiin ennen kauden alkua jopa mahdolliseksi pistepörssin voittajaksi. Toisin kävi, mies surffaili pääosin selkä pystyssä ja vaikka aika ajoin jakoikin loistavia syöttöjä, näytti siltä, että Locken "esimerkki" tarttui myös muihin pelaajiin.

Mutta takaisin loppukauteen. Tämän viikon Lukko -ottelu HK Areenalla ja lauantainen vierailu Jyväskylään ja tiistainen reissu Ouluun kertovat varmasti, mitä loppukaudesta on odotettavissa. Jos näistä ei pisteitä heru, on ehkä lopullisesti haudattava ajatukset pudotuspeleistä ja on aika keskittyä ensi kauteen Kai Suikkasen komennossa. Joo joos, ei sillä mukamas ole mitään sopimusta TPS:n kanssa, mutta... Niin mielelläni kuin haluaisinkin uskoa, että kyllä tästä vielä tällä kaudella noustaan, niin paljon pitää tapahtua, että siinä myös onnistutaan. Jos tietäisin mitä pitää tehdä, kertoisin se heti.

2 kommenttia:

  1. Tepsin edessä on valitettavan paljon muuttujia eli joukkueita, jotka pelaavat vielä keskinäisiä otteluja. Jos TPS saa voittoputken päälle, voi se hyvässä lykyssä tavoittaa esimerkiksi alavireisen Ässät ja alaspäin liukuvan SaiPan, mutta riittääkö Palloseuran bensa ylöspäin lentävän Pelicansin ohittamiseen? Miten HIFK saa pelinsä kulkemaan "Raato" Summasen valmennuksessa, on yksi avainkysymyksistä.

    TPS:n on otettava kolme pistettä tämä viikon torstaina ja lauantaina ja mielellään myös ensi viikon tiistaina. Jos näin kävisi, niin sopivalla ristiinpelaamisella ero kymmenenteen sijaan olisi ehkä 6-8 pistettä. Se olisi vielä inhimillistä joukkueen henkisen tilan kannalta.

    VastaaPoista
  2. "Jos näistä ei pisteitä heru, on ehkä lopullisesti haudattava ajatukset pudotuspeleistä ja on aika keskittyä ensi kauteen Kai Suikkasen komennossa."
    Tämä lause on kiinnostava mm. siksi että olis pirun kiva tietää miten ens kauteen KESKITYTÄÄN tammi/helmikuussa? Jätetään loput pelit pelaamatta?
    Vedetään viivajuoksuja? Pidetään saunailtoja? Onko seuraava kausi aina absoluuttisesti parempi kun siihen keskitytään mahdollisimman aikaisin? Onko Jokereiden menestys seurausta siitä, että vuosi sitten tammikussa keskityttin jo seuraavaan kauteen. En tarkoita Timo, että olisit henkilö joka tämän fraasin on keksinyt, mutta varsin moni tätä käyttää. Entäpä jos nyt vaikka me keskityttäis ens vuoden kommentteihin, niin tulisko niistä ihan megamahtavia? Mitä jos kokeiltais tätä ihan kaikki-bloginpitäjää myöden?

    VastaaPoista