Kirjoituksia kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä. Pääasiassa urheilua, mutta myös joskus ajankohtaisia
asioita, politiikkaa, pohdintaa, haukkuja, kehuja jne. jne. ONNEKSI ON JALKAPALLO!

maanantai 21. tammikuuta 2013

Villen 692 ja Camilon paluu

Turun Palloseuran hyökkääjä Ville Vahalahti saavuttaa tiistaina Espoossa upean rajapyykin, kun hän pelaa 692. SM-liigaottelunsa TPS:n paidassa. Tällä lukemalla hän ohittaa entistä ennätystä hallussaan pitäneen Timo Nummelinin. Upea saavutus kaiken kaikkiaan.

Koska nykyisin liigassa pelataan huomattavasti enemmän otteluita, kuin Numpan aikaan, saavuttaa Ville tämän rajapyykin jo 16. liigakaudellaan, kun sitä vastoin Numppa ehti pelaamaan liigassa ja sen edeltäjässä SM-sarjassa kaikkiaan 23 kautta. Tässä tietysti tullaan siihen tilanteeseen, että jotkut saattavat ajatella,  montako peliä Numppa olisikaan saavuttanut, jos pelimäärät olisivat olleet hänen aikanaan samat. Tämä on tietysti totta, mutta miksi niitä vertailemaan. Ville on ennätyksensä ansainnut.

Tosin puhun heti itseäni seuraavassa hieman pussiin, sillä vastaavasti kun Tapparan Janne Ojanen aikoinaan vei piste-ennätyksen Arto Javanaiselta, totesin, että en tule koskaan pitämään Ojasta ennätysmiehenä, koska Javan aikoina ei noita kakkossyöttöjä jaettu ja Ojasella niitä vastaavasti oli melkoinen määrä. Sillä periaatteelle ajateltuna minun pitäisi tässäkin vaiheessa todeta, että en hyväksy Villen ennätystä, mutta en sano enkä tule sanomaankaan!

Ja kun nyt noista pelimääristä puhutaan, niin Villehän on pelannut myös 84 pudotuspeliottelua ja on niissäkin Numppaa edellä, sillä hänen vastaava lukunsa on 83. Eli Ville on pukenut todellisuudessa tiistaina TPS-paidan päälleen SM-liigassa jo 776 kertaa ja Numpan luku on 774. Vertailun vuoksi sanottakoon, että minä olen istahtanut jääkiekkoselostamoon SM-liigaotteluiden merkeissä tiistaina jo 854 kertaa.

Nordic Betiltä löytyy muuten kerroin siitä, tekeekö Ville huomenna juhlaottelussaan maalin vai ei. Se löytyy täältä. Samalla sivulla on muutama muukin mielenkiintoinen kerroin. Siitä vaan veikkaamaan.
- - - -
Espoon Areenassa koetaan huomenna myös toinen mielenkiintoinen hetki ja sanoisin, että kyseessä on ehkä hieman tunnelmallisempi hetki kuin Villen juhlaottelu. Bluesin kannattajien parissa suurta suosiota nauttiva Camilo Miettinen kun palaa vanhalle kotikentälleen ensimmäistä kertaa vierasjoukkueen paidassa. Ja jos olen oikein ymmärtänyt, niin luvassa on isot kunnianosoitukset omalle idolille. Tifoa ja kaikenlaista muuta on luvassa. Jos siis satut niillä main liikkumaan, niin huomenna kannattaa ehdottomasti mennä paikan päälle. Niin teen minäkin ja senhän kuulet tietysti Auran Aalloilta.
- - - - - - - - - -
Niin ja vielä yksi asia: Villellä ja minulla on huomenna siis yhteensä 1630 SM-liigaottelua ja me molemmat asumme Paraisilla!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti