Kirjoituksia kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä. Pääasiassa urheilua, mutta myös joskus ajankohtaisia
asioita, politiikkaa, pohdintaa, haukkuja, kehuja jne. jne. ONNEKSI ON JALKAPALLO!

maanantai 7. tammikuuta 2013

600, 1400 ja muita juhlia

Jääkiekon SM-liiga on tällä kaudella ollut juhlia täynnä. NHL:n työsulku toi liigaan joukon NHL-pelaajia, Turun Palloseura juhli 90-vuotista taivaltaan ja meikäläiselle tuli pari viikkoa sitten täyteen 600 selostettua TPS:n jääkiekko-ottelua ja viikko sitten 1400 selostettua urheilutapahtumaa, joissa lajikirjo on melkoinen. Juhlia on siis riittänyt.

Jos aloitetaan tuosta Änäristä, niin täytyy myöntää, että kotimaisilla liigakentillä harvoin nähdään sen tason puolustajia, kuin tämän syksyn aikana nähtiin. TPS:sssä esiintyneet Kevin Shatternkirk, Kris Russell ja Alec Martinez olivat sen tason pelaajia, että oksat pois. Unohtaa ei toki sovi myöskään Jokereiden riveissä esiintynyttä Erik Karlssonia ja muutamassa Tepsin pelissä esiintynyttä Petteri Nummelinia. Melkoisia pelimiehiä kaikki tyynni. Toki ei noissa hyökkääjissäkään mitään valittamista ollut. Näin kotiinpäin vetoisesti oli nautinto nähdä, miten kaksikosta Lauri Korpikoski - Mikko Koivu varsinkin ensin mainittu esiintyi liigakentillä. Ihan rehellisesti sanottuna, olin yllättynyt miehen otteista. Herroja tosin ehkä peluutettiin hieman liikaa ja se näkyi aika ajoin eritoten Mikon esityksissä.

Nyt kun työsulku on päättynyt, tuskin tulemme enää tämän tason pelaajia SM-liigassa koskaan näkemään. En jaksa uskoa, että rapakon takana tämän jälkeen päästetään asioita enää koskaan tällaiseen jamaan. Mitä me sitten saimme näiltä NHL-vahvistuksilta? Kuten jo yllä mainitsen, niin ainakin saimme tilaisuuden nähdä, millaisia nämä isolla rahalla pelaavat tähdet oikein ovat. Ja koko ajan on ainakin korostettu, että he olivat hienoja malleja varsinkin kokemattomille pelaajille mutta miksei myös kokeneillekin. Kyllähän ammattimiehen asenteesta aina jotakin tarttuu myös muillekin.

Millaista on sitten elämä työsulun jälkeen? Vahvimmin voimasuhteiden palaaminen entiselleen vaikuttaa varmasti Rauman Lukkoon, jonka tanskalaiskolmikko oli joukkueelle lähes kaikki kaikessa. Raumalla ei kuitenkaan jääty asiaa surkuttelemaan, vaan heti eilen julkistettiin jo Josef Strakan paluu muutaman vuoden jälkeen Raumalle. Toki heti herää kysymys, onko Strakasta Lukon auttajaksi? Sen aika näyttää, mutta olen valmis hieman tuota epäilemään.

Turussa puolestaan koko työsulun ajan vakuutettiin, että seuralla on olemassa varasuunnitelma, jos työsulku päättyy ja nyt on sitten aika lunastaa ne lupaukset. Varsinkin joukkueen puolustuspää on melko ohkainen, sillä lasaretin puolella on tällä hetkellä kolmen pakkiparin verran pelaajia. Sinne siis tarvitaan ehdottomasti ja nopeasti pari paikkaajaa, eikä kyseeseen voi ainakaan tulla minkäänlainen rivipelaaja. Isä-Nummelin tuossa pari viikkoa sitten sanoi, että Petu olisi heti valmis tulemaan pelaamaan loppukaudeksi Turkuun, jos vain Luganon seurajohto moiseen suostuisi. Samassa hengenvedossa Numppa haukkui Luganon maasta taivaseen, eivätkä ne sanat olleet kovin kauniinta. Mielenkiintoista olisikin, jos Petu palaisi loppukaudeksi Tepsiin ja jatkaisi siitä sitten matkaa seuraavaksi kaudeksi Raumalle ja Lukkoon. Mielenkiintoista.

Ihan täydessä timmissä ei tosin ole TPS:n hyökkäyskään. Sinne mahtuisi myös pari mukavaa vahvistusta. Siis nimenomaan vahvistusta, sillä ei sielläkään rivimiehille ole käyttöä. Paljon parjattu Corey Locke on myyntilistalla. Sinällään ikävä asia, sillä kyllähän mies flegmaattisuudestaan huolimatta on pelimies. Jakaa välillä niin loistavia syöttöjä, että oksat pois, mutta kun viereltä ei oikein ole löytynyt sellaisia kavereita, jotka olisivat käyttäneet ne tilaisuudet hyväkseen, niin tulos on nähtävissä miehen otteissa. Pettymyshän Locke on ollut. 

Entäs sitten Marko Anttila? Joissakin huhuissa miestä oltaisiin jo viemässä rajan taaksen KHL:ään ja jos näin käy, niin siitähän tulee myös melkoinen lovi joukkueen hyökkäykseen. Toivottavasti Lempäälän pitkä mies kuitenkin pelaa kauden loppuun Turussa. Maalivahtipuolella ongelmaa ei ole. Atte Engren on ollut viime peleisssä loistava, vaikkakin lauantaina Helsingissä otteet olivat hieman paikka paikoin haparoivia, mutta kaikesta huolimatta mies piti joukkuetta aika ajoin pystyssä. Antero Niittymäki on jäänyt yllättävänkin pienelle peliajalle ja pelaamattomuus on näkynyt lievänä epävarmuutena niissä otteluissa, joissa hän on kentälle päässsyt. Ammattimies hoitaa kuitenkin pestinsä kunnolla.

Lähipäivinä siis nähdään, mihin suuntaan TPS-kelkka loppukautta kohti lastettelee. Onko suunta ylöspäin, pysyykö se entisellään vai lasketaanko kohti alamäkeä? Tähän en nyt lähde ennustusta antamaan, sillä vielä ei ole nähty konkreettisia ratkaisuja pelaajarintamalla HIFK:n (Elkins) ja Lukon lisäksi.

- - - - - - 

Ja pari sanaa noista alussa esitetyistä luvuista. Joku ihmettelee, miksi tuollaisia lukuja edes laskeskelen. Niin minäkin, mutta pari vuotta sitten törmäsin kasaan vanhoja kalentereita ja koska olen vuosien varrella merkinnyt ylös kaikki selostukseni näihin kalentereihin, päätin laskea kuinka paljon niitä sitten oikein onkaan ja tulihan siitä sitten melkoinen määrä. Sen jälkeen olen pitänyt laskuria ja tätä kirjoitettaessa olen selostanut jo 846 jääkiekon SM-liigaottelua (603 TPS:n ja 243 Ässien) ja kaiken kaikkiaan 1402 erilaista urheiluselostusta. Tähän joukkoon mahtuu jääkiekon lisäksi ainakin (kaikkia en ehkä jaksa muistaa) jalkapalloa, jääpalloa, lentopalloa, salibandya, nyrkkeilyä, taekwondoa, pyörätuolikoripalloa, Tukkilaisten SM-kisat, kenttäratsastusta, vesipalloa, rallia, keilailua, pesäpalloa ja ringetteä. Onhan niitä siinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti