Kirjoituksia kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä. Pääasiassa urheilua, mutta myös joskus ajankohtaisia
asioita, politiikkaa, pohdintaa, haukkuja, kehuja jne. jne. ONNEKSI ON JALKAPALLO!

sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Tämä siirtyy Euroopan parlamenttiin

Minulla on maanantaista lähtien mukava kunnia lähteä paikan päälle katsomaan, miten Euroopan asioista oikein päätetään. Pääsen nimittäin Euroopan Parlamentin kutsumana tutustumaan Parlamentin istuntoihin Strasbourgissa.

Strasbourghan on siitä mielenkiintoinen paikka, että Parlamentti kokoontuu siellä kerran kuukaudessa. Muun ajan se istuu Brysselissä. Koko koneiston siirtäminen sinne ja takaisin kerran kuukaudessa maksaa maltaita, joten ihan järkevältä se ei oikein tunnu. Parlamentikotkaan eivät mielellään sinne kerran kuukaudessa matkaa, mutta kun EU:n perusasiakirja takaa ranskalaisille sen edun, että Strasbourg on se virallinen pääpaikka, niin pakkohan siellä on sitten istuntoja pitää. Se, että istunnot siirrettäisiin kokonaan Brysseliin vaatisi yksimielisen päätöksen, mutta kun yksi maa sitä vastustaa, niin siellähän pysytään.

Odotan mielenkiinnolla tulevaa viikkoa. Viime viikon aikana kutsuja erilaisiin pressikahvituksiin ja tapaamisiin tipahteli sähköpostiin tasaiseen tahtiin ja ainakaan aika ei sen puitteissa tule viikon aikana pitkäksi. Tiistaina juodaan kahvia ensin ainakin Kokoomuksen/Kristillisten kanssa ja sitten Demareiden kanssa. Tiistaina puolestaan ensin Kepun/RKP:n ja sitten Vihreiden kanssa. Henkikökohtainen kutsu on tullut myös muun muassa Anneli Jäätteenmäeltä.

Mielenkiintoista muuten myös on se, että Strasbourgiin ei kovin helpolla pääse. Minäkin joudun ensin lentämään Turusta Helsinkiin ja sieltä Frankfurtiin. Frankfurtista sitten köllötellään bussilla Strasbourgiin. Muitakin vaihtoehtoja on, mutta reitit ovat yhtä vaikeita. Sekin kertoo jotakin Strasbourgista. Uskon kuitenkin, että käynti siellä kannattaa ja "kannattaahan sitä tulevaan työpaikkaansa tutustua..." Jos nyt kuitenkin ensin pääsisi kaupunginvaltuustoon syksyn kunnallisvaaleissa - siis jos vastaan ehdokaspyyntöön myöntävästi. Täytyy miettiä

2 kommenttia:

  1. Mikä puolue on kysyny, persujen rasistisiipikö? ;)

    VastaaPoista
  2. Jos mä jätän tähän vielä vastaamatta, paitsi sen verran voin sanoa, että Persuista ei ole kyse, eikä tule!

    VastaaPoista