Kirjoituksia kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä. Pääasiassa urheilua, mutta myös joskus ajankohtaisia
asioita, politiikkaa, pohdintaa, haukkuja, kehuja jne. jne. ONNEKSI ON JALKAPALLO!

torstai 7. kesäkuuta 2012

Minusta oranssi on hieno väri

Huomenna perjantaina koittaa taas kaikkien kuningas jalkapallon ystävien ennenaikainen joulu! Seuraavan runsaan kolmen viikon aikana on taas mahdollisuus seurata parasta eurooppalaista jalkapalloa. Luvassa on kaikkiaan 31 ottelua. Minäkin olen valmistautunut ottamaan turnauksen vastaan rakentamalla oman kisastudion asuntomme kellariin. Siellä sitä sitten kelpaa katsella jalkapalloa kaikessa rauhassa ilman suurempia häiriötekijöitä. Vielä kun se pahuksen naakka veisi ne poikasensa pois meidän savupiipusta. Meinaan voisi siinä sitten samalla vaikka jossakin välissä myös saunoa.

Kuten otsikosta on helppo päätellä, on minun henkilökohtainen suosikkini Hollanti, jonka peliä olen ihaillut jo aina Johan Cruyffin ajoista lähtien, eikä ihailu ole osoittanut minkäänlaisia laantumisen merkkejä. Ja onhan Hollanti jälleen yksi kisojen suosikeista. Nordic Betin kertoimien perusteella vain Saksalla ja Espanjalla on pienempi kerroin. Eli kun esimerkiksi laitan 10 euroa Hollannille, saan takaisin 38 euroa.

Hollanti pelaa kisoissa ns. kuoleman lohkossa, missä taistelu jatkoon pääsystä tulee varmasti olemaan kovaa, kun samassa lohkossa ovat mukana Tanska, Saksa ja Portugali. Jos veikkaamaan lähden, niin jatkoon menevät Hollanti ja Saksa, vaikka ei minulla olisi mitään sitä vastaan, että Saksan sijasta jatkoon menisi kakkossuosikkini Tanska.

A-lohkossa veikkaisin jatkoon menijöiksi Venäjää ja Tsekkiä, isäntämaa Puolan ja Kreikan jäädessä rannalle ruikuttamaan. C-lohkosta jatkoon laittaisin Espanjan ja Kroatian. Pois putoisivat näin ollen suurinhokkini Italia ja Irlanti. D-lohkon jatkoonmenijät lienevät Ranska ja joko Englanti tai Ruotsi. Toiselle isäntämaalle eli Ukrainalle jäisi putoajan julma kohtalo.

Jatkopeleistä en tässä vaiheessa veikkaa yhtään mitään. Toivon vaan, että Hollanti pelaa voitokkaasti. Ja mitä tulee muuten tuohon kisastudiooni, niin en valitettavasti pysty siellä ihan kaikkia otteluita seuraamaan, sillä esimerkiksi maanantaina 11.6. pelattavan Ranska-Englanti -ottelun joudun seuraamaan Strasbourgissa. Toivottavasti löydän sieltä viihtyisän baarin tai pubin, missä sitä seuraan, sillä uskon, että se tulee olemaan mieleenpainuva kokemus. Myös keskiviikkona 13.6. pelattava Hollanti-Saksa menee samssa paikassa. Kaksi peliä jää valitettavasti kokonaan väliin, sillä torstaina 14.6. pelattava Italia-Kroatia jää paluumatkan vuoksi kokonaan väliin ja Espanja-Irlanti -ottelustakin näen todennäköisesti vain toisen puoliajan.

Joka tapauksessa, antoisaa kolmiviikkoista kaikille kuningas jalkapallon ystäville! Paras voittakoon - joka toivottavasti on Hollanti.

3 kommenttia:

  1. No, on totta, että olen joskus pistänyt Tanskan Hollannin edelle, mutta tosiasiassa minunkin varsinainen suosikkini on Hollanti. Tanksa johtuu vähän siitä, että toivat aikoinaan uuden fanikulttuurin "roliganiuden". Johan Cr. oli minunkin suuri idolini. Vaikka olen myös arvostanut Platinia. Jännää miten nämä suosikkiudet oikein muotoutuvat. Englanti on aina jäänyt eräänlaiseksi suosikiksi. Johtuu varmaan siitä, että jo 60-luvulla lauantaisin sai nähdä englanninliigan pelejä tv:ssä.
    Toivotaan kuitenkin, että paras joukkue voittaa, ilman "Jumalan käsiä"... Jarmo

    VastaaPoista
  2. Paras voittaa aina! 2004 paras maa oli Kreikka seuraavissa kisoissa Espanja. Osoitus siis jälleen kerran siitä, miten erilaisia tapoja on menestyä kuningaslajissa. Yhtä oikeaa tapaa ei ole. Tämähän on juuri jalkapallon(kin) hienous. Pelit ratkotaan kentällä, ei paperilla nimilistoja vertaillen. Dramatiikka, onni ja sattuma näyttelevät myös suurta osaa-aivan kuin elämässä yleensäkin. Itse toivon Puolan/Portugalin/Italian tapaista yllätysmestaria, eli joku näiden (yli)hypetettyjen (Espanja, Saksa, Hollanti) sijaan. Mutta kun 1.7. pilli vihelletään ottelun päättymisen merkiksi, on annettava tunnustus mestaruuden voittaneelle maalle, oli se mikä tahansa. Ja by the way; en malta olla lisäämättä, että olen itse tuolloin EM-finaalissa 1.7. paikan päällä!

    VastaaPoista
  3. Joo, olisihan se hienoa, jos joku muu kuin nuo vakiomaat voittaisi mestaruuden. Mun kärkilistalla siinä joukossa on tietysti Tanska. Ei Irlantikaan huono olisi, mutta tuskin pääsevät edes alkulohkosta jatkoon. Ja Englantikin voisi joskus jotakin voittaa.

    Ja mitä tulee tuohon finaaliin, niin pitäisikö minun olla vähän kade? Ehkä vähän!

    VastaaPoista