Kirjoituksia kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä. Pääasiassa urheilua, mutta myös joskus ajankohtaisia
asioita, politiikkaa, pohdintaa, haukkuja, kehuja jne. jne. ONNEKSI ON JALKAPALLO!

tiistai 12. kesäkuuta 2012

Järpän seikkailut Euroopan parlamentissa, osa 2


Kaksi päivää Euroopan parlamentissa Strasbourgissa on takana. Suomalaismeppejä on tavattu ja parlamentin istuntoja on seurattu. Siinä ehkä ne tärkeimmät, toki myös EM-jalkapalloa on seurattu.

Maanantaipäivä parlamentissa sujui lähinnä tutustumisessa taloon, kunhan oli ensin päässyt paikan päälle. Aamulla oli herätys 4.35 ja ensimmäinen lento Turusta Helsinkiin lähti 6.15. Klo 8.05 olikin sitten vuorossa lento Fraskfurtiin, mistä matka jatkui vielä 2 ½-tunnin bussimatkalla varsinaiselle pääkallopaikalle Strasbourgiin. Perille päästyä tutustuminen muutamaan kollegaan ja sen jälkeen turistikävelylle kohti palrlamenttia.

Akkreditoitumisen jälkeen pääsimmekin sitten taloon sisään ja täytyy myöntää, että kuhina talossa on kuin muurahaispesässä oli. Toisaalta kun ajattelee, että 680 mepin lisäksi talossa työskentelee jokaisen mepin 1-2 avustajaa ja muut paikalla olevat virkamiehet, niin kyseessä on melkoinen koneisto. Ja tämä koneisto siis siirretään kerran kuukaudessa edestakaisin Brysselistä Strasbourgiin. Tiedä häntä onko sen siinä mitään järkeä, mutta tiettävästi ainakin Ranska, Saksa ja Luxemburg ovat tätä mieltä.

Kuten siis sanoin, maanantai sujui tutustumalla taloon ja illalla olikin sitten jalkapallon vuoro. Uskokaa tai älkää, mutta sellaisen baarin löytäminen, missä näytettiin jalkapalloa, oli melkoisen tuskan takana. Loppujen lopuksi se baari, missä Ranska-Englanti –ottelua tuli seurattua oli lähes tyhjä ja samoin kävi Ruotsi-Ukraina –ottelun kanssa. Ranskalaisia näissä paikoissa ei paljon näkynyt. Pääasia kuitenkin, että pääsimme poikien kanssa pelit katsomaan.

Tänään tiistaina päivä aloitettiin EPP-ryhmän suomalaismeppien pressiaamiaisella, missä paikalla olivat Petri Sarvamaa, Eija-Riitta Korhola ja Sari Essayah. Mielenkiintoisen puolitoistatuntisen aikana opin myös parlamentin ehkä tärkeimmän asian: touhupisteiden keräämisen! Siis hetkinen, mitä ne touhupisteet oikein ovat!?!?! No – jokainen meppi kerää osallistumisillaan, äänestämissillään ja muulla aktiivisuudellaan pisteitä, joilla voi sitten ostaa itselleen valiokuntapaikkoja jne. jne. Näitä Eija-Riitta Korhola leikkisästi kutsui touhupisteiksi.

Toki tuossa tilaisuudessa puhuttiin paljon muustakin. Merkittävimmässä roolissa oli ns. two-pack, jossa kyseessä on tietysti raha, jota viime aikoina on jouduttu jakamaan jäsenvaltioille. Puhuttiin myös rikkidirektiivistä ja monesta muusta aiheesta. Varsinkin Sarvamaa oli vahvasti äänessä, mutta toisaalta hänellä oli paljon painavaa sanaa sanottavanaa.

Tämän jälkeen siirryimme parlamenttisalin puolelle, missä käynnissä oli värikäs keskustelu Schengen-alueesta ja tuosta two-packistä, jota esittelemässä oli komissaari Olli Rehn. Puheenvuoronsa keskustelussa käytti myös Demareiden Liisa Jaakonsaari, jonka tapasimme iltapäivällä demarivaltuuskunnan pressikahveilla. Siellä keskustelu käsitteli mm. Schengeniä ja työllisyysasioita. Puhuttaessa EU:n tulevaisuudesta Jaakonsaari totesi, että EU:lle pitäisi pikaisesti saada ns. tiekartta, jossa määriteltäisiin tarkkaan, mihin suuntaan ja millä tavalla EU:ta vietäisiin eteenpäin. Mitro Revonkin piti osallistua tähän tilaisuuteen, mutta kesäflunssa oli vienyt miehen äänen. Istuntosalissa toki hänet bongasin.

Tätä kirjoitettaessa olen kohta pian lähdössä Europe Baariin katsomaan jalkapalloa ja sen jälkeen menemme matkalla mukana olevan toimittajajoukon ja Euroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimiston väen kanssa A l’ancienne Douaneen syömään. Ja sen jälkeen toki taas hieman jalkapalloa.

Huomenna keskiviikkona ohjelmassa on ainakin Keskusta-liberaalien pressiaamiainen, Vihreiden pressikahvit ja tapaaminen Anneli Jäätteenmäen kanssa ja lisää mielenkiintoisia parlamenttiasioita. Niistä lisää myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti