Kirjoituksia kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä. Pääasiassa urheilua, mutta myös joskus ajankohtaisia
asioita, politiikkaa, pohdintaa, haukkuja, kehuja jne. jne. ONNEKSI ON JALKAPALLO!

maanantai 28. toukokuuta 2012

Maarianhaminassa on tekemisen meininki

Olin vierailulla Maarianhaminassa viime viikolla, kun TPS valitettavasti kävi häviämässä viime hetken maalilla IFK Mariehamnille 1-2. Jälleen kerran vakuutuin jälleen kerran siitä, kuinka vahvasti ahvenanmaalaiset ovat oman joukkueensa takana.

Istuessamme iltaa paikallisen Park Alandia Hotellin baarissa, hurmoshenki oman joukkueen puolesta oli käsin kosketeltava. Vaikka muutamat turkulaiset yrittivät tuulettaa TPS:n puolesta, jäivät he pahasti alakynteen. IFK:n kakkosvalmentajana toimiva paraislainen Stefan Strömborg oli myös mukana pöytäseurueessa ja hänen kanssaan kävimme mielenkiintoisia keskusteluja joukkueesta. Kaikkia keskustelemiamme asioita en tietenkään tähän voi laittaa (esimerkiksi sitä, että hakevat joukkueeseen vielä muutamaa pelaajaa), mutta jotakin nyt kuitenkin.

Steffi korosti koko ajan, kuinka hyvä joukkuehenki ja tekemisen meininki IFK:lla on. Muutaman vuoden alakulon jälkeen saarella katsotaan taas vahvasti eteenpäin. Joukkueeseen on hankittu paluumuuttajia ja muualta tulleiden pelaajien määrää on laskettu selvästi. Viime kaudellahan oli sellaisia pelejä, joissa kokoonpanossa vaihtopenkki mukaanlukien oli vain 2 ahvenanmaalaista. Nyt tilanne on toisin.

IFK Mariehamnin pelaajilla on loistavat olot ja Steffin mukaan myös hyvä palkka. Tämän lisäksi pelaajien ei tarvitse murehtia esimerkiksi ruokailuista, sillä ne järjestyvät ilmaiseksi kaupungin eri ruokapaikoissa. Ja ne kaikki muut edut, joita pelaajilla tämän lisäksi on, aiheuttaisivat varmasti monen silmissä kateutta, jos vain tietäisivät asian laidan.

Ei siis ole mikään ihme, että joukkueessa on hyvä henki ja peli kulkee, mistä osoituksena on tämän hetkinen kolmen ottelun voittoputki (Inter 2-1, TPS 2-1 ja Jaro 3-0). Palatessamme perjantaina laivalla takaisin kotiin, kerroin Steffille, että sunnuntain Jaro-ottelu on varma kakkonen. Hän oli kovasti sitä mieltä, että tasapeli olisi hyvä saavutus ja voitto jo jotain aivan muuta. No voittohan sieltä tuli. Lähetin viestin, jossa muistutin veikkauksestani ja Steffin vastauksessa luki, "kyllä me nyt pelataan todella tehokasta futista!" Voiko sitä tuon paremmin sanoa.

Niinkuin jo kauden ennakossani veikkailin, IFK Mariehamn on yksi tämän kauden kärkijoukkueista ja voi jopa taistella vahvasti pronssisista mitaleista. Mestaruuteen ja hopeaan rahkeet tuskin kuitenkaan riittävät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti