Kirjoituksia kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä. Pääasiassa urheilua, mutta myös joskus ajankohtaisia
asioita, politiikkaa, pohdintaa, haukkuja, kehuja jne. jne. ONNEKSI ON JALKAPALLO!

lauantai 19. toukokuuta 2012

Münchenissä juhlitaan tänään - mutta kenen toimesta?

Maailman parhaan seurajoukkueiden jalkapallosarjan eli Mestareiden liigan upea kausi huipentuu tänään Münchenin Allianz Areenalla, kun Bayern München ja Chelsea kohtaavat liigan finaalissa. Finaalissa ei välttämättä ole vastakkain maanosamme kaksi parasta seurajoukkuetta, mutta toisaalta kun molemmat ovat finaaliin selvinneet, niin heiltä ei ainakaan tätä saavutusta voida pois viedä. Ja joka tapauksessa toinen niistä saa itselleen Euroopan parhaan seurajoukkueen tittelin vuodeksi. Kumpikaan ei siis ole tämän vuoden oman maansa mestari.

Vahvana englantilaisen jalkapallon ystävänä, tai no, oikeastaan vahvana Liverpoolin kannattajana olen tänään ehdottomasti baijerilaisten puolella. Bayern saavutti paikkansa finaalissa vakuuttavasti, kun taas puolestaan Chelsea selviytyi sinne vahvan puolustuspelin ansiosta, ollen melkoinen altavastaaja Barcelonaa vastaan ratkaisevassa välierässä. Toisaalta pitää muistaa, että ilman loistavaa puolustuspelaamista Chelsea ei tuossa finaalissa pelaisi, joten on siis pakko myöntää, että Chelsea pelasi Barcelonaa vastaan taktisesti paremmin kuin katalonialaiset.

Jos katsotaan tämän illan ottelun kokoonpanoja, niin eihän Bayerilla pitäisi olla mitään vaikeuksia voittaa finaalia, varsinkin kun se saa pelata ottelun omalla upealla kotistadionillaan. Chelsealta vielä kaiken lisäksi puuttuu pelaajia pelikieltojen vuoksi. Peräti neljä pelikieltoista pelaajaa - John Terry, Branislav Ivanovic, Raul Mereiles ja Ramires - saa seurata ottelun katsomon puolelta. Toki Bayeriltakin pelaajia puuttuu - David Alaba, Holger Badstuber ja Luiz Gustavo - mutta se ei yhtään joukkueen kokoonpanoa heikennä. Esimerkiksi Franck Ribery, Mario Gomez, Thomas Müller, Arjen Robben, Philip Lahm, Bastian Schweinsteiger ja Manuel Neuer ovat sen luokan pelimiehiä, että oksat pois. Ja jos lähden suorittamaan vertailua Chelsean suuntaan, niin lista on lyhyempi eli Petr Cech, Ashely Cole, Frank Lampard ja Didier Drogba. Tälläkin mittarilla Chelsea jää jälkeen ja selvästi.

Haluaisin myös nostaa Bayernin joukkueesta esille yhden pelaajan, nimittäin Franck Riberyn. Kun puhutaan Euroopan parhaista jalkapalloilijoista, niin esille nousee yleensä mm. nimet Lionel Messi ja Christiano Ronaldo. Ribery ei näillä listoilla juhli, mutta nostaisin hänet ehdottomasti kolmen parhaan eurooppalaispelaajan joukkoon, ellen jopa ykköseksi, sillä eihän Messi voi argentiinalaisena olla Euroopan paras. Hän on maailman paras! Ja uskon vakaasti, että tänä iltana tulemme jälleen Riberyn toimesta näkemään, kuinka hienosta jalkapalloilijasta on kyse. Mies ei näyttele, ei diivaile vaan tekee työnsä tosissaan ja se myös näkyy.

Ja vielä tähän loppuun veikkaukseni illan ottelun lopputuloksesta: Bayern voittaa 3-0! Nordic Betillä Bayernin voittokerroin on tänään 1,70 ja Chelsean 4.65, joten eiköhän Münchenin mukavissa Bierstubeissa juhlita tänään Bayernin voittoa, kuten myös varmaan Pikku-Torressa Turussa.

Ja tässä vielä hyvä ystäväni Juha Kivinen näyttää mallia, miten Bayernin voittoa juhlitaan. 


Anteeksi Juha ;-) 

1 kommentti:

  1. Juha Kivinen on pitkänlinjan Saksalaisen jalkapalloilun kannattaja!

    VastaaPoista