Kirjoituksia kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä. Pääasiassa urheilua, mutta myös joskus ajankohtaisia
asioita, politiikkaa, pohdintaa, haukkuja, kehuja jne. jne. ONNEKSI ON JALKAPALLO!

keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Ei aina voi voittaa

Olipa hieno jalkapallo-ottelu eilen. Barcelonan ja Chelsean eilinen kohtaaminen Mestareiden liigan välierässä tuskin jätti ketään kylmäksi. Tapahtumia riitti ja loppujen lopuksi homma olisi voinut päättyä ihan miten vaan.

Jälleen kerran tuli ainakin todistettua se tosiseikka, kuinka hieno laji jalkapallo on! Draaman kirjo oli eilisessä ottelussa melkoinen. Jalkapallo on myös siitä hieno laji, että selkeästi alakynnessa oleva joukkue voi voittaa pelin - tosin eilinen pelihän päättyi tasatulokseen. Voidaan tietysti huomioida, kun usein sanotaan, että huonompi joukkue voitti, niin todellisuudessa eihän se näin ole. Chelsea osoitti eilissessä pelissä, kuinka hyvä joukkue se oli. Se oli selvästi parempi puolustavana joukkueena kuin Barcelona hyökkäävänä joukkueena ja lopputulos näkyi tulostaululla.

Monella asialla voidaan tietysti eilisen pelin jälkeen jossitella. Jos Messin pilkku olisi mennyt maaliin tai Messin tolppalaukaus ei olisikaan osunut Chechin käteen, vaan olisi mennyt maaliin jne. jne. Tosiasia kuitenkin on, että ne eivät menneet maaliin  ja sillä siisti.

Kysyä voidaan myös, mitä ajatteli John Terry! Aivan käsittämätön teko niinkin kokeneelta pelimieheltä ja vieläpä joukkueen kapteenilta. Terryn  vuoksi Chelsea olisi ansainnut hävitä koko ottelun, mutta joukkue oli kuitenkin eri mieltä ja hyvä niin. Jos joku vielä sanoo, että punainen kortti oli Terryn tapauksessa liikaa, niin suosittelisin vaihtamaan lajia, jota katselee. Sääntökirja on tuollaisissa asioissa selvä. Vastustajan tahallinen vahingoittaminen, vaikkakin tässä tapauksessa kyseessä oli lievä sellainen, on ehdottomasti kiellettyä. Temppu oli täysin verrattavissa siihen, että Terry olisi esimerkiksi potkaissut maassa makavaa pelaajaa.

Täytyy ihan rehellisesti myös sanoa, että kun näin marraskuussa Bay Areenalla Leverkusenin ja Chelsean pelin, en olisi villeimmissä kuvitelmissakaan ajatella, että kentällä oli tuolloin joukkue, joka selviytyy Mestareiden liigan finaaliin. Sen verran heikko Chelsean esitys tuolloin oli, mutta kuten sanottua, mestarit kasvavat mestareiksi matkan varrella - vähän niinkuin TPS:n jääkiekkojoukkue keväällä 2010!

Ja tänään sitten Chelsean vastustajaksi finaaliin selviytyy toivottavasti Bayern München. Mutta jos on uskominen Nordic Betin kertoimiin, niin näin ei tule käymään. Mielenkiintoinen ilta luvassa tänään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti