Kirjoituksia kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä. Pääasiassa urheilua, mutta myös joskus ajankohtaisia
asioita, politiikkaa, pohdintaa, haukkuja, kehuja jne. jne. ONNEKSI ON JALKAPALLO!

sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Tien päällä taas

34 päivää on kulunut siitä, kun olen viimeksi "saanut" istua selostuskopissa ja tänään tuo "odottamisen piina" päättyy, kun TPS kohtaa Jalkapalloliigan kolmannessa ottelussaan KuPS:n Kuopiossa.

Jalkapallo- ja jääkiekkokausien välissä oleva ero on sen verran pitkä, että tänään tuskin pääsee ainakaan sattumaan tuttua syksyistä ilmiötä, missä pallot ja kiekot menevät sekaisin - tai mistä sitä vielä tietää.

Jos puhutaan selostusolosuhteista, niin loppujen lopuksi ne eivät jääkiekon ja jalkapallon välillä eroa suurestikaan. Ainoa ero on se, että Helsingin Areenaa lukuunottamatta jääkiekossa linjat ovat aina kunnossa. Jalkapallossa puolestaan joutuu joka kerta varmistamaan, että tarvittava linja löytyy. Siitäkin huolimatta, että Liigamanuaalista löytyy pykälä, jonka perusteella jokaisella paikkakunnalla pitäisi olla selostuslinja vierailevaa paikallisradiota varten. Osalla tuo siis toimii, osa puolestaan tekee kaikkensa järjestääkseen linjan ja osaa se ei edes kiinnosta. Tosin joillakin paikkakunnilla syynä on myös kaupunki, jonka suhtautuminen moiseen pyyntöön on tasan nolla.

Tässä on vuosien varrella kuitenkin jo tottunut noihin selostamo-ongelmiin ja ratkaisu jokaiseen on aina löytynyt, tavalla tai toisella. Ette varmaan uskokaan, millaisia virityksiä sitä on joutunut välillä tekemään. Niistä voisi jopa kirjoittaa vitsikirjan.

No - joka tapauksessa tänään Kuopiossa homma toimii esimerkillisesti, sillä KuPS:n mediavastaava Mara Juurtela pitää taatusti huolen siitä, että linja toimii ja itse asiassa linja tarkistettiin jo perjantaina. Kuopion Keskuskenttä, joka taidetaan myös Magnum Areenana tuntea, on olosuhteiltaan selostajan kannalta ok. Suomalaisten selostamoiden tapaan näkyvyys kulmalipuille on hieman hankala, mutta pienellä kurkottamisella sinnekin näkee. Pari pylvästä myös on edessä, mutta ne eivät näkyvyyttä haittaa.

Ainoa todellinen miinuspuoli siellä on pelialusta. Olen vakaasti ollut sitä mieltä, että pääsarjatason jalkapalloa ei pitäisi muovilla pelata. Toki myönnän, että Väinölänniemellä tähän aikaan vuodesta ei pahemmin ruohoa kentällä olisi, mutta toisaalta silloin pelattaisiin ainakin aidolla jalkapalloalustalla. Peli on muovilla kuitenkin aivan erilaista kuin nurmella ja jotenkin tuntuu hölmöltä, että pelejä pelataan vuoron perään nurmella ja muovilla. Pelataan sitten mieluummin aina nurmella tai sitten aina muovilla. Tosin, kuten jo aiemmin sanoin, muovilla ei pääsarjatason jalkapalloa kuulu pelata.

Että sellaista ja nyt autoon ja matkalle Kuopioon. Tulosveikkaukseni illan pelistä on 1-2. Ja Inter muuten hakkaa MyPan tänään Paavo Nurmen stadionilla 3-0!

KuPS - TPS tänään Auran Aalloilla kello 18.30. Futisilta aukeaa kello 17.45. Selostus kuuluu myös netissä http://kotisivut.auranaallot.fi/auranaallot/listen.m3u

1 kommentti:

  1. Totta turiset kuomaseni! Muovi ei sovi pelialustaksi jalkapalloon. Samaa mieltä jääkiekon suhteen; vain aito luonnonjää, ei mitään halleja!

    VastaaPoista