Kirjoituksia kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä. Pääasiassa urheilua, mutta myös joskus ajankohtaisia
asioita, politiikkaa, pohdintaa, haukkuja, kehuja jne. jne. ONNEKSI ON JALKAPALLO!

tiistai 17. huhtikuuta 2012

"Minut on vapautettava"

Norjassa käydään tällä hetkellä varmasti suurta osaa maailmaa kiinnostavaa oikeudenkäyntiä, kun joukkosurmaaja Anders Behrig Breivik on vastaamassa tekonsa seurauksiin. Mikään ei ole viime kesän tapahtumista muuttunut, sillä mies on tänään todennut omassa puheenvuorossaan, että hän tekisi saman uudestaan. Katumusta ei siis ole havaittavissa.

STT:n uutisen mukaan Breivik halusi iskuillaan estää suuremman sodan eikä tehnyt siten omasta mielestään  rikosta.
–Minut on vapautettava, Breivik vaati.

"Breivik korosti taistelunsa monikulttuurisuutta vastaan olevan oikeutettu. Norjan tilasta Breivik syytti sosiaalidemokraattista puoluetta. Utöyalla surmaamiaan puolueen nuoria Breivik kuvasi aivopestyiksi.Breivikin mukaan marxilaisen eliitin hallitsemassa Norjassa ja Euroopassa ei ole todellista demokratiaa. Jos rauhanomainen vallankumous ei ole mahdollinen, väkivaltainen kumous on ainoa mahdollinen. Breivik on omasta mielestään tehnyt Euroopan toisen maailmasodan jälkeisen historian näyttävimmän attentaatin. STT:n uutisessa kirjoitetaan.

Kaikenlaisia hulluja se maailma siis päällään kantaa. Mielenkiintoista tässä koko projektissa on ollut myös kahden erilaisen mielentilatutkimuksen tulokset. Lienee kai kuitenkin itsestään selvää, että Breivik on hullu ja pahasti päästään sekaisin. Eihän terve ihminen tuollaisia puhu ja tuolla tavalla toimi.

Historia on osoittanut, että maailmassa tulee aina olemaan Breivikin kaltaisia hulluja, sillä ennemmin tai myöhemmin joku tekee uuden, ehkä jopa samanlaisen iskun tai ainakin yrittää sellaista. Samanlaisia piirteitä on ollut havaittavissa näissä Suomessa tapahtuneissa kouluammunnoissa. Yhtä on aina seurannut toinen ja sitä sitten seuraava. Niissä tosin ei ole ollut kyse samanlaisista hulluista, kuin Breivikin tapauksessa. Huolestuttavaa.

Tätä kirjoitusta voisi tietenkin jatkaa ihmettelemällä, mikä tätä maailmaa sitten oikein vaivaa, mutta se lienee turhaa. Ennen muinoin olivat asiat kuitenkin paljon paremmin - hehheh!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti