Kirjoituksia kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä. Pääasiassa urheilua, mutta myös joskus ajankohtaisia
asioita, politiikkaa, pohdintaa, haukkuja, kehuja jne. jne. ONNEKSI ON JALKAPALLO!

torstai 16. toukokuuta 2013

Olipa hieno Eurooppaliigan finaali

Chelseasta tuli hetki sitten ensimmäinen joukkue, joka on samaan aikaan sekä Mestareiden liigan että Eurooppaliigan hallitseva mestari. Tosin tuota ihanuutta ei kestä kuin 10 päivää, jonka jälkeen tuo Mestareíden liigan titteli "karkaa" joko Dortmundille tai Bayern Münchenille.

Tämän vuoden Eurooppaliigan finaali noudatteli viime vuosilta tuttua kaavaa eli saimme jälleen nähdä hyvätasoisen ja jännittävän finaalin, mistä ei draamaakaan puuttunut. Ottelun alku näytti siltä, että Chelsealla ei ole mitään mahdollisuuksia, mutta mitä pidemmälle peli eteni, alkoi näyttämään siltä, että Chelsea vie voiton.

Vaikka en Chelsean kannattajiin kuulukaan, niin täytyy joka tapauksessa nostaa lontoolaisille hattua, sillä kaksi Eurocupin voittoa peräkkäisinä vuosina ei ole helppoa. Varsinkaan kun tiedämme millainen mies seuran omistaja on. Chelsea onkin Abramovitsin aikana vaihtanut valmentajaa kuin mustalainen hevosta. Rafa Benitez ei missään tapauksessa tullut helppon paikkaan ryhtyessään kesken kauden joukkueen valmentajaksi. Mies sai jäätävän vastaanoton Chelsean kannattajilta, mutta hän ei siitä välittänyt, vaan hoisi hommansa tyylillä ja varmisti myös sen, että Chelsea pelaa ensi kaudellakin Mestareiden liigassa.

Mielenkiintoinen yhdistävä tekijä tämän illan Chelsea-voitolla on Liverpool, sillä Benitezhän hankki menestystä aikoinaan mm. Liverpoolin valmentajana ja illan hahmo Fernando Torres pelasi parhaat kautensa juuri Liverpoolissa. En nyt kuitenkaan Liverpoolin kannattajana lähde tässä vaiheessa väittämään, että todellisuudessa Chelsean voitto olisi Liverpoolin ansiota, mutta mainitsin nyt kuitenkin tämänkin yhteyden tässä muiden asioiden yhteydessä. :-)

Kaiken kaikkiaan tämän finaalin yhteydessä tuli jälleen kerran todistettua kuinka hieno laji jalkapallo on ja odotankin innolla, millaisen finaalin Dortmund ja Bayern tarjoavat Wembleyllä kymmenen päivän kuluttua. Se ainakin on selvää, että saksalaisjoukkue voittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti