Kirjoituksia kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä. Pääasiassa urheilua, mutta myös joskus ajankohtaisia
asioita, politiikkaa, pohdintaa, haukkuja, kehuja jne. jne. ONNEKSI ON JALKAPALLO!

perjantai 5. lokakuuta 2012

Historiallista maalia todistamassa

Aina joskus ihminen osuu paikalle historiallisiin hetkiin. Näin kävi minulle keskiviikkoiltana Amsterdamin Areenalla, kun olin paikan päällä todistamassa Niklas Moisanderin uran ensimmäistä - toivottavasti ei viimeistä - Champions liigan maalia. Täytyy myöntää, että fiilis oli aika hieno, varsinkin kun olin hieman ennen sen syntyä sanonut kaverilleni, että tästä kulmasta Ajax tekee kavennusmaalin ja sen puskee takatolpalta sisään juuri Moisander. Ennustajan vikaa? Ainakin joskus...

                                            
Kaiken kaikkiaan reissu Ajaxin ja Realin otteluun oli hieno kokemus. Oli myös mukavaa haastatella Moisanderia. Erittäin tervejärkinen ammattijalkapalloilija. Juttuja tulee lehtiin ensi viikolla. Täällä Varsinais-Suomessa sen tarjoaa keskiviikkona ilmestyvä Aamuset-lehti. Jossakin vaiheessa tosin vaikutti siltä, että haastattelusta ei tosiaankaan tule mitään, niinkuin jo edellisessä blogikirjoituksessani mainitsin. Kaikki kuitenkin järjestyi ja akkreditointi oli stadionilla myös oikealla nimellä.

Oli myös mukavaa nähdä lähemmin, millaista toiminta Champions liigan ottelutapahtumassa on. Siis se kulisseissa tapahtuva toiminta, sillä tokihan se muu toiminta on tullut nähtyä jo useaan otteeseen aikaisemmin. Periaatteessa ero suomalaisen jalkapallon tai jääkiekon lehdistöpalveluun ei ole iso. Lehdistötila Amsterdamin Areenalla oli iso ja tarjoilu hyvää. Kokoonpanojen lisäksi tarjolla oli paljon erilaista faktatietoa, mitä Suomen jalkapallokentillä ei tarjoa kukaan, jääkiekossakin vähäisesti.

                                                                 
Itse kulku lehdistökatsomoon oli monen mutkan takana, mutta paikat sijaitsivat siellä, missä niiden kuuluukin sijaita. Siis keskeisellä paikalla stadionia. Ja tarjoilu pelasi koko ajan. Pöytien äärelle tarjoiltiin koko ajan kahvia tai teetä ja sen toki ymmärrän, sillä tauon aikana lehdistötiloissa käynti olisi kestänyt liian kauan. Tässä suhteessa kotimaisessa jalkapalloliigassa asiat ovat hyvin, sillä jääkiekon tavoin lehdistöä ei ole häädetty huonoimmille paikoille. Useat kotimaiset jääkiekkoseurat saavatkin hävetä tapaa, millä he kohtelevat henkilöitä, jotka kuitenkin tekevät työkseen melkoista mainosta heidän lajilleen. En tässä sen enempää luetteloa tee, mutta häpeän viittaa saisivat kantaa ainakin Jokerit, Jyp, HPK ja Ässät.

Ottelun jälkeen Mixed Zonella oli melkoista ruuhkaa television, radion ja kirjoittavan lehdistön odottaessa omia pikahaastattelujaan. Ajaxin pelaajat kävivät kertomassa tuntojaan vuorollaan kohtalaisen nopeasti. Realin tähdistä osa (mm. Casillas) käveli paikalle, mutta lähti saman tien pois sanomatta sanaakaan. Toisaalta sitten taas oli aika koomista katsoa, kun miljoonamiehet (mm. Kaka ja Alonso) tulivat nöyrinä paikalle ja ottivat kännykät korvilleen ja antoivat haastatteluja sillä tavalla.



Tärkeintä kuitenkin oli, että pääsin myös ottelun jälkeen haastattelemaan Moisanderia. Taisin muuten olla ensimmäinen suomalaisen median edustaja, joka pääsi Nikkeä haastattelemaan tuoreeltaan sen ensimmäisen Champions liigan maalin jälkeeen.


Hieno reissu kaiken kaikkiaan. Mihinköhän Champions liigan otteluun matka vie ensi syksynä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti