Kirjoituksia kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä. Pääasiassa urheilua, mutta myös joskus ajankohtaisia
asioita, politiikkaa, pohdintaa, haukkuja, kehuja jne. jne. ONNEKSI ON JALKAPALLO!

sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Ans kattoo miten käy?

Viimeinen kuukausi on ollut meikäläisellä kohtalaisen kiirettä aikaa. Sen on ainakin huomannut siitä, kuinka usein olen ehtinyt tätä blogiani päivittämään. Kunnallisvaalit lähestyvät, jalkapallossa käynnissä ovat ratkaisun hetket ja jääkiekossa on tapahtunut kaikenlaista. Näiden kolmen asian välillä olen sitten yrittänyt aikaani jakaa ja se ei ole ollut helppoa.

Jos aloitetaan kunnallisvaaleista, niin vaalibudjettini nolla euroa on edelleen pysynyt hallussa, sillä nollassa on pysytty. Toivottavasti se ei tule olemaan myös lopullinen vaalitulos! No tuskin sentään, sillä kai sitä nyt ainakin itselleen äänen antaa ja sillä varmistaa ainakin sen yhden äänen. Tavallaan kyllä harmittaa melkoisesti, että ei ole yhtään ehtinyt tuohon vaalikampanjoitiin keskittyä, mutta toisaalta kun olen seurannut joidenkin henkilöiden kampanjointia, olen tyytyväinen, että itse en ole moiseen lähtenyt. Esimerkiksi Facebookissa olen pyrkinyt välttämään kampanjointia, sillä suurin osa kavereistani siellä asuu kuitenkin muualla kuin Paraisilla. Merkillepantavaa myös on se, että jotkut ehdokkaista heräävät henkiin säännöllisesti neljän vuoden välein, vaipuakseen taas unholaan kun vaalit ovat ohitse. Älkää nyt ainakaan sellaista henkilöä äänestäkö!

No joo, olenhan minäkin facebookissa vähän kampanjoinut, kun vaihdoin profiilikuvakseni ehdokasnumeroni, mutta jos saa numerokseen kuusysin, niin onhan se pakko tuoda esille. Parempaa numeroa kun yksinkertaisesti ei vaaleissa voi saada.

Ja sitten siihen jalkapalloon. Kotimaista jalkapallokautta on jäljellä enää kaksi kierrosta ja mestaruuden kannalta tällä hetkellä näyttää valitettavan pahalta. HJK johtaa sarja pisteen erolla Interiin ja viiden pisteen erolla TPS:aan. Ja kaiken huipuksi HJK kohtaa vielä maanantaina kotimuovillaan FC Lahden ja lauantaina viimeisellä kierroksella vieraissa JJK:n. Aika vaikealta tuntuu, että se ei sitä mestaruutta veisi. Myös turkulaisjoukkueet voivat auttaa sitä mestaruustiellä.

Maanantainen ja samalla kauden kolmas paikalliskamppailu tulee mestaruustaistelun kannalta huonoon väliin. Jos ja kun Klubi voittaa etumuovillaan Lahden ja TPS onnistuu voittamaan Interin tai joukkueet pelaavat tasapelin, menee mestaruus varmuudella jo ennen viimeistä kierrosta "väärään osoitteeseen" eli oikeastaan ainoa keino saada HJK pois mestaruuspallilta on se, että TPS häviää Interille ja lopullinen ratkaisu jää viimeiselle kierrokselle. Ja mehän kaikki tiedämme, että tuohon TPS ei missään nimessä suostu, sillä se omaa vielä mahdollisuudet hopealle ja tästä syystä se tulee taistelemaan maanantaina täysillä voitosta.

En lähde tässä yhteydessä veikkaamaan, miten näissä loppukahinoissa käy, enkä myöskään sen enempää kertomaan, miten toivoisin näissä käyvän, mutta senhän nyt kaikki tietävät, että Klubin mestaruutta en toivelistalleni ole laittanut enkä laita.

Ja se jääkiekko. Turun Palloseuralle viimeinen viikko on ollut melkoista turbulenssia. Maanantaina voitollisen Djurgården -ottelun jälkeen Pekka Virta ja Mika Strömberg saivat lähteä ja tilalle astelivat Juha Pajuoja, Stouni Kiviharju ja Miika Elomo. Tiistaina ilmoitettiin myös Kris Russelin palaavan joukkueen vahvuuteen ja koska kysessä oli kohtalaisen erikoinen viikkon, niin täytyihän sinne vielä yksi pommiuutinen laittaa! Petteri Nummelin palasi vielä kaiken huippuna TPS:aan 17 vuoden tauon jälkeen. Siinäpä varsinainen kiekkoviikko! Niin ja olihan siellä myös perjantainen Lauri Korpikosken paluu.

Ja miltä se sitten viikonloppuna näytti? Hyvältähän se ja jos pelit tuolla tavalla jatkuvat, niin eiköhän tässä sittenkin vielä keväällä nähdä Turussakin pudotuspelejä. Eri asia sitten on kuinka pitkällä, mutta ainakin tämän hetkisen tilanteen mukaan se aurinko näyttää sittenkin paistavan siihen kuuluisaan risukasaan.

Ja lainaan tähän vielä loppuun Petteri Nummelinin kommentin eilisestä Auran Aaltojen erätaukohaastattelusta: "Laitetaan se kiekkokontrolli hanuriin ja aletaan pelaan hokia!"

MUISTAKAA ÄÄNESTÄÄ!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti