Kirjoituksia kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä. Pääasiassa urheilua, mutta myös joskus ajankohtaisia
asioita, politiikkaa, pohdintaa, haukkuja, kehuja jne. jne. ONNEKSI ON JALKAPALLO!

perjantai 5. syyskuuta 2014

Jalkapalloa lyhyesti

Kesä 2014 oli upea, eikä tämä syksyn alkukaan pienen sadejakson jälkeen kovin huonolta näytä. Tällaiselle jalkapallon suurkuluttajalle ja fanille kesä oli tietysti hienompi kuin pitkään aikaan ellei jopa koskaan aikaisemmin.

Näin syksyn alkaessa kotimainen jalkapallokausi alkaa ottamaan viimeisiä askeleitaan, mutta samalla jalkapallomaajoukkuemme aloittaa taipaleensa EM-karsinnoissa, Mestareiden liigassa alkaa Eurooppaliigan tavoin lohkovaihe ja kaikki mielenkiintoiset eurooppalaiset sarjat ovat myös käynnissä. Seurattavaa siis riittää. Tänään Suomi kohtaa myös U21 EM-karsinnassa Turussa Walesin ja tiistaina Maarianhaminassa San Marinon.

A-maajoukkueemme taival kohti EM-kisoja (toivottavasti) alkaa sunnuntaina Färsaarilla. Tuo ottelu tulee varmasti antamaan hieman osviittaa siitä, millaiset karsinnat ovat luvassa. Voitto vahvistaa sitä ajatusta, että kaikki mahdollisuudet ovat olemassa, mutta tasapeli ja varsinkin tappio antavat kyllä heti alkuun huonoa signaalia. Uskon kuitenkin vakaasti, että voitolla aloitetaan. Färsaaret on muuten mielenkiintoinen paikka. Siellä esimerkiksi säätila saattaa muuttua aurinkoisesta kaatosateeseen muutamassa minuutissa ja päinvastoin. Tästä minulla on omakohtaista kokemusta 90-luvulta, kun vierailimme FC Jazzin kanssa saarella voittamassa Gotu Idrottarfelagin Luiz Antonion maalilla 1-0. Stadion oli muuten toinen Färsaatren maajoukkueen virallisista pelipaikoista. Tällä stadionilla ei kuitenkaan tällä kertaa pelata.

Kotimaisessa jalkapallossa puolestaan näin turkulaisittain ajateltuna loppukauden asetelmat ovat mielenkiintoiset. TPS nousi viime maanantain 4-2 voitollaan sarjataulukossa ohi Hongan ja toivottavasti myös pysyy siellä. Oman mielenkiintonsa tähän tuo kuitenkin Inter, joka ei ole taulukossa kuin vaivaiset 4 pistettä TPS:n ja Hongan yläpuolella ja jos joukkue ei pikku hiljaa ala hankkimaan voittoja, saattaa sekin vielä joutua mukaan putoamistaisteluun. Toivotaan ja uskotaan nyt kuitenkin, että näin ei käy ja kumpikin turkulaisjoukkue pitää paikkansa liigassa.

Ja sen verran noista Euroopan sarjoista, että Englannin liigan ja erityisesti Liverpoolin kannattajana, olen kohtalaisen tyytyväinen siihen, miten kausi Poolilla on lähtenyt käyntiin. Uskoisin, että luvassa on jälleen antoisa ja mukava kausi. Ja mitä tulee muuten Manchester Unitediin, niin olen erittäin tyytyväinen siihen, miten ManUn kausi on lähtenyt käyntiin.

Kuukauden päästä olenkin sitten paikalla Lontoossa White Hart Lanella, kun Tottenham kohtaa Southamptonin. Viimeksi kun samalla stadionilla vierailin, Spursin yhdestä maalista vastasi tuolloin David Ginola. Aikaa siis tuosta vierailusta on vierähtänyt. Tämänkertaisen Lontoon vierailun todellinen syy on kuitenkin aivan jotain muuta, sillä lauantaina olen itse pelaamassa, kun siellä järjestetään 4 kuukautta sitten kuolleen ystäväni Ossin muistojalkapallo-ottelu.

Ja eiköhän tässä syksyllä ohjelmaan tule kuulumaan myös joku Mestareiden liigan pelikin. Missä? Se on vielä auki, mutta suunnitelmissa kuitenkin. Hyvää jalkapallovuoden jatkoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti