Kirjoituksia kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä. Pääasiassa urheilua, mutta myös joskus ajankohtaisia
asioita, politiikkaa, pohdintaa, haukkuja, kehuja jne. jne. ONNEKSI ON JALKAPALLO!

tiistai 9. syyskuuta 2014

Seitsemän kuukauden jääkiekkoshow starttaa

Jääkiekon SM-liiga starttaa jälleen. Monet ovat odottaneet tätä hetkeä kuin kuuta nousevaa ja nyt se odotus palkitaan. Omalta osaltani kausi starttaa hieman erilaisissa merkeissä kuin moneen vuoteen, sillä tulevana perjantaina, kun TPS pelaa kauden ensimmäisen ottelunsa Kärppiä vastaan, en istahda selostuskoppiin vaan tyydyn seuraamaan ottelua katsomon puolelta.

Selostuksista alkavalla kaudella Auran Aalloilla vastaa Silvennoisen Markku, jolle toivotan onnea ja menestystä valitsemallaan uralla. Sen voin kuitenkin sanoa, että ihan helppoa se ei tule olemaan, sillä varsinkin vierasotteluiden selostusmatkat eivät ole mitään ruusuilla tanssimista. Ongelmia tulee eteen aivan varmasti ja ensikertalaisella voi tulla välillä jopa melkoisiakin vaikeuksia. Kantapään kautta -oppia on luvassa. Ottelun selostaminen kun on vain pieni osa koko kohtalaisen isoa pakettia. Onnea ja menestystä kuitenkin.

Omalta kohdaltani, niinkuin jo alussa mainitsen, kausi alkaa katsomon puolella. Perjantaina TPS:n avauspelipäivänä ääneni kuuluu edelleen radiosta, mutta aika ja kanava on muuttunut. Tulen jatkossa  kaikkina TPS:n arkipelipäivinä kello 13-14 paikallistunnilla tekemään Radio Citylle otteluennakot ja kotiotteluiden yhteydessä myös ennakkohaastattelut. Ja kauden aikana jossakin vaiheessa istahdan myös takaisin selostamoon, tosin tällä kertaa hieman erilaiseen selostamoon kuin viimeisen 11 kauden aikana. Tällä kertaa mukana on myös kuva. Olen tässä kesän aikana neuvotellut selostuksista Nelosen kanssa ja olemme sopineet ainakin muutamasta ottelusta kauden aikana. Aika näyttää sitten, onko niitä vain kourallinen vai tuleeko niitä enemmän. Olen viimeksi tehnyt tv-hommia vuonna 2000, kuukausi sitten tekemääni VeikkausTV:n keikkaa lukuunottamatta, joten aivan uutta ja tuntematonta se puoli ei ole.

Itse tuleva jääkiekkokausi tulee jälleen kerran olemaan mielenkiintoinen. Oman värinsä siihen tietysti tuo se, että Jokerit ei ole enää mukana ja tilalle nostettiin kabinettipäätöksellä viimeksi kaudella 1975-76 liigassa pelannut Vaasan Sport. Helppoa kautta ei vaasalaisille voi ainakaan luvata, sillä kesän pelaajamarkkinoilla seuran haaviin ei kovin isoja kaloja uinut. Jumbosija häämöttää.

Turun Palloseuralle viime kausi oli tuskainen ja seura onkin ollut kesän pelaajamarkkinoilla aktiivinen. Petteri Nummelin palasi takaisin kotiin niinkuin myös Teemu Lassila. Lisäksi puolustukseen hankittiin tsekkipakki Jakub Nakladal ja Ilveksessä pelannut Simon Gyspers. Kun vielä Steven Seigo ja Markus Seikola jatkavat joukkueen riveissä, on puolustuksessa tukevuutta ja myös kilpailua pelipaikoista, sillä reservissä ovat mm. näiden lisäksi tällä hetkellä toipumassa oleva Veli-Matti Vittasmäki, Niklas Friman, Niko Karhu, Matias Pulli ja Mikko Lehtonen.

Myös hyökkäyksessä tehtiin huippuhankintoja, kun Kai Suikkasen vanhat tutut Radek Smolenak, Ryan Lasch ja Ilkka Pikkarainen luistelivat Turkuun. Lisäksi Lauri Tukonen on onnistunut hankinta, kunhan vaan pysyy kauden aikana terveenä. Uusvanhat tutut saattavat myös herättää jälleen Tero Koskirannan siihen lentoon, missä hän oli kaksi kautta sitten Turkuun saapuessaan. Eikä unohtaa tietysti sovi Niclas Luceniusta, joka aloittaa ensimmäisen täyden kautensa Tepsissä.

Mikko Rantaselta on puolestaan lupa odottaa läpimurtokautta, mutta paljon kauas hänestä ei varmastikaan jää Julius Vähätalo. Uskonpa myös, että Tadas Kumeliauskan tulee olemaan yksi kauden positiivisista valopilkuista. Ja löytyyhän sieltä vielä vanhat tutut Matias Sointu, Marko Virtala ja Rasmus Kulmala jne. Ja kun maalia tilkitsee vielä vuoden 2011 maailmanmestari Lassila kakkosenaan pari vuotta KooKoossa korkoa kasvanut Kristian Järvinen, voidaan hyvällä syyllä odottaa muutaman mollivoittoisen kauden jälkeen jälleen positiivista kautta.

Perjantain ja lauantain ottelut kertovat varmasti paljon, sillä onhan perjantaina HK Areenalla vastassa kauden ehdoton ennakkosuosikki Kärpät ja lauantaina puolestaan vieraissa jumboksi Ilveksen ohella veikattu Sport.

Ja aivan huonosti TPS:aan ei uskota myös Gutsillakaan, sillä TPS:n mestaruuskerroin 11,50 on viidenneksi pienin. Edellä ovat vain Kärpät (3,45), HIFK (5,70), Tappara (6,00) ja Lukko (7,00).

Unohtaa ei myöskään sovi Mestistä, joka alkaa myös tänään. Gutsilla pienin mestismestaruuskerroin on TuTon 2,70.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti