Kirjoituksia kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä. Pääasiassa urheilua, mutta myös joskus ajankohtaisia
asioita, politiikkaa, pohdintaa, haukkuja, kehuja jne. jne. ONNEKSI ON JALKAPALLO!

maanantai 14. heinäkuuta 2014

Olipa hienot kisat!

Nyt on tyhjä olo. Kuukauden urakka jalkapallon MM-kisojen parissa on ohi ja on taas palattu arkeen. Onneksi tämä ei ole ensimmäinen kerta kun näin käy ja tähän on siis jo totuttu vuosien varrella. Neljä vuotta menee kuitenkin aika nopeasta ja siihen väliin mahtuu kaikenlaista mukavaa. On kotimaista jalkapalloliigaa, EM-karsinnat ja siihen perään EM-kisat Ranskassa. Siinä välissä jossakin Copa Americana ja EM-kisojen jälkeen taas MM-karsinnat ja neljän vuoden päästä taas kisat Venäjällä. Eikä unohtaa sovi tietenkään Mestareiden liigaa, Eurooppaliigaa, Englannin liigaa, Hollannin liigaa jne. jne.

                                           
Mutta jos vielä palataan eilen päättyneisiin kisoihin, niin kyllä mielestäni (sana lainattu Suomisen Tapsalta :-) ) Brasilian kisat olivat kaiken kaikkiaan todella hienot kisat. Kisoissa nähtiin hienoa jalkapalloa, mielenkiintoisia otteluita, paljon draamaa ja ihan mitä vaan, mitä vain jalkapallo voi tarjota. Pelit pelattiin rehdissä hengessä, eikä yllätyksiltäkään vältytty.

Puolustava maailmanmestari Espanja lähti laulukuoroon jo alkusarjan jälkeen, niinkuin myös Italia ja Englanti. Espanjassa maajoukkue tulee aivan varmasti uusiutumaan roimasti jo seuraaviin EM-kisoihin. Samalla vanhalla sabluunalla ei yksinkertaisestri enää pärjää. Italia sitten? On ihan sama mitä siellä tapahtuu, tylsää se niiden pallo kuitenkin on. Englanti puolestaan on jatkuva alisuorittaja ja samalla hieman liikaa yliarvostettu. Mutta yliarvostetuista puheenollen, nyt on nostettava esille Brasilia. En ole koskaan ymmärtänyt sitä hirveää hypetystä, mitä brasilialaisen jalkapallon ympärillä on. Sambajalkapallon ajat ovat kaukana kaukana menneisyydessä ja se on nähty, että vaikka takana on loistava menneisyys, niin sillä ei enää nykymaailmassa menesty. Brasilia oli kisojen kahdessa viimeissä ottelussaan kisojen suurin vitsi! Ja koska en ole brassijalkapallon kannattajia ja siihen ylihypetykseen totaalisen kyllästynyt, nautin joka hetkestä kun ensin Saksa ja sitten Hollanti nöyryyttivät näitä maailman tähtiä.



Entäs sitten omat suosikkini Hollanti ja Argentiina? Kovinkaan moni ei uskonut Hollannin pääsevän näissä kisoissa alkulohkoa pidemmälle, mutta minä jopa löin Gutsilla vetoa Hollannin mestaruuden puolesta. Kerroin oli muistaakseni 7,40. Harmitti tietysti myös se, että Argentiina ja Hollanti joutuivat vastakkain jo välierässä, sillä olisin niin mielelläni nähnyt joukkueet vastakkain finaalissa. Kaikkea ei kuitenkaan voi saada ja oli ehdottomasti tyydyttävä tähän.

Ja mitä tähän vielä päätteeksi sanoisi Saksasta? Saksa oli Saksa ja sen menestyskaava on hyvin yksinkertainen. Die Mannshaft onkin täysin osuva lempinimi tälle joukkueelle, sillä Saksa oli jälleen kerran nimenomaan Joukkue isolla J:llä ja sillä oli myös kisojen paras maalivahti, vaikka Neuer olisikin finaalissa ansainnut punaisen kortin tai ainakin vähintään keltaisen Higuainin päähän potkimisesta. Sanokaa mitä sanotte, mutta Neuer tiesi tarkkaan mitä teki tullessaan polvi edellä Higuainia kohti!



Saksa oli kuitenkin paras ja ansaitsi mestaruutensa.

Neljän vuoden kuluttua edessä on siis uudet kisat ja uudet pelaajat. Voittakoon Hollanti sen ensimmäisen mestaruutensa sitten Venäjällä loppuottelussa Argentiinaa vastaan! Joko voi laittaa vedon sisään Guts?


2 kommenttia:

  1. Olin kisojen aikana monista asioista kanssasi eri mieltä, mutta siitä olemme täysin yksimielisiä, että olipa hienot kisat. Tuntui että näistä kisoista syttyi lähes kaikki suomalaisetkin. Toivottavasti innostus näkyy kotimaan urheilukatsomoissa yli lajirajojen!

    Minä sain ennen kisoja Veikkaukselta peräti 30 kertoimeksi Hollannin voitolle. Ei osunut tällä(kään) kertaa..

    VastaaPoista
  2. Hups, kisojen jälkeen huomasin, että olin lyönyt myös Saksan voitosta kertoimella 4,35.

    VastaaPoista