Kirjoituksia kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä. Pääasiassa urheilua, mutta myös joskus ajankohtaisia
asioita, politiikkaa, pohdintaa, haukkuja, kehuja jne. jne. ONNEKSI ON JALKAPALLO!

keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Kumman putki katkeaa tänään?

Jalkapallon Baltic-cup on ohi ja kuusi kotimaista joukkuetta palaa tänään lyhyehkön tauon jälkeen taas liigajalkapallon pariin, kun Inter kohtaa kotonaan HJK:n, SJK MyPan ja TPS matkustaa Lahteen FC Lahden vieraaksi. Seuraavassa pientä tarinaa illan peleistä kera Gutsin kertoimien:

Inter - HJK:

Turussa vastakkain on kaksi putkijoukkuetta. Inter on pelannut viisi peräkkäistä ottelua tasan ja HJK on voittanut viisi peräkkäistä ottelua päästämättä maaliakaan. Tämän illan kysymys siis onkin, kumman putki katkeaa? Inter taistelee tutun ongelman kanssa. Sen pitäisi pystyä kääntämään tasaiset ottelut voitoiksi ja sitä ei varmaankaan edesauta tänään Tamas Gruborovicsin puuttuminen kokoonpanosta. Ja vaikka HJK:llakin on poissaoloja, eivät ne vaikuta joukkueeseen, sillä sen rosteri on sen verran kova kotimaisilla kentillä. Rehellisesti sanottuna toiveet ovat turkulaisvoitossa, mutta realiteetit HJK:n puolella. Gutsin kerroin HJK:lle 1,98 (Interin 3,65 ja tasurin 3,35).

SJK - MyPa:

Seinäjoelle tehdään suomalaista jalkapallohistoriaa, sillä SJK ja MyPa eivät ole koskaan aikaisemmin kohdanneet. Illan taistelu käydään siis "neitseellisellä maaperällä." MyPa on sarjataulukossa kakkosena ja SJK puolestaan toiseksi viimeisenä. Tältä pohjalta ajateltuna pelin pitäisi olla selvä, mutta vaikka SJK onkin taulukossa ehkä jopa odotettua alempana, ei sen voittaminen kotikentällään ole helppoa. SJK saa myös sivussa olleen ex-TPS-pelaaja Juho Lähteen takaisin kokoonpanoonsa. Parhaimmillaan Simo Valakarin suojatit pelaavat kaunista ja näyttävää jalkapalloa. Tässä haisee vahvasti tasuri. Gutsin kerroin 3,15 (SJK:n 2,42 ja MyPan 2,86).

FC Lahti - TPS:

Lyhyen ajan sisällä toistamiseen Lahteen matkaava TPS taistelee edelleen tehottomuusongelman kanssa. Joukkueen pelissä ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta kun pitäisi viimeistellä maaleja, niin silloin homma ontuu. Vastaavasti vastustaja pääsee rankaisemaan turhista pikkuvirheistä. Tehoa pitäisi pikku hiljaa löytyä, sillä muuten loppukaudesta tulee vaikea. Pienestä on siis kiinni, mutta samoin kun yllä Interin ottelun yhteydessä toiveet ovat turkulaisvoitossa, mutta realiteetit Lahden puolella. Gutsin kerroin Lahdelle 1,46 (tasurin 4,00 ja TPS:n 7,00). 

Näillä veikkauksilla illan kertoimeksi tulee 9,11.

PS. Aloittaessani tämän kirjoittamisen ja lyötyäni itse vetoa Gutsille, TPS:n kerroin oli 6,80 ja nyt 7,00.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti