Kirjoituksia kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä. Pääasiassa urheilua, mutta myös joskus ajankohtaisia
asioita, politiikkaa, pohdintaa, haukkuja, kehuja jne. jne. ONNEKSI ON JALKAPALLO!

keskiviikko 3. lokakuuta 2018

Mielenkiintoinen jalkapallokuukausi

Kotimainen jalkapallokausi päättyy lähimmän kuukauden sisällä, kun sekä Veikkausliigassa että Ykkösessä pelataan 27.10. kauden päätöskierrokset. Toki aivan siihen kausi ei vielä lopu, sillä tämän jälkeen jäljellä on vielä liigakarsinnat, joten lopullinen kauden päätös siirtyy marraskuun puolelle. Siitä ei sitten kauaa kulukaan, kun uusi kausi "lykätään käyntiin" Suomen cupin peleillä.

Lokakuun ratkaisukierroksilla pelataan vielä isoista asioista. Veikkausliigassa ainoastaan HJK:n mestaruus on selvä ja PS Kemin putoaminen sinettiä vailla, mutta siitä eteenpäin kaikki on vielä auki. Kuka vie hopeat ja kuka saa pronssia ja mikä joukkue joutuu karsimaan?

Rovaniemen Palloseura vienee hopeiset mitalit, sillä kun jaossa on 9 pistettä on sen ero seuraavina oleviin KuPS:aan, Honkaan ja Ilvekseen neljä pistettä. Tosin RoPS:lla on vielä edessään vierasottelut Tepsiä ja Vepsua vastaan ja jos sen esitys on samaa luokkaa kuin viimeksi SJK:a vastaan, voi se jopa tipahtaa mitaleilta. Mikään ei siis olekaan varmaa. Veikkaisin kuitenkin, että Rovaniemellä ryhdistäydytään loppukierroksilla sen verran, että se sen hopean sieltä nappaa.

Taistelu pronssista onkin sitten mielenkiintoinen. KuPS kohtaa vielä Ilveksen ja TPS:n kotonaan ja päättää kautensa IFK Mariehamnin vieraana. Hongalla puolestaan vierasottelut SJK:n ja Interin vieraana ja päätöskierroksella VPS kotona. Ilves vierailee ensin Kuopiossa, pelaa kotona Lahtea vastaan ja päättää kauden Rovaniemellä. 

Ennustajan lahjani ovat heikot, mutta veikkaisin, että Honka voittaa kaikki jäljellä olevat ottelunsa ja nousee pronssille, Ilves voittaa KuPS:n ja Lahden sekä pelaa tasan RoPS:n kanssa ja on neljäs. KuPS Ilves-tappion kautta, vaikka voittaakin TPS:n ja IFK:n, jää viidenneksi.

Peräpäässä SJK varmistaa paikkansa ilman karsintoja päätöskierroksen Inter-voitolla, vaikka häviääkin Hongalle ja HJK:lle. Niinikään IFK säilyy ilman karsintoja, kun se voittaa Lahden, pelaa tasan Kemissä ja päätöskierroksella häviää KuPS:lle. TPS:n ohjelma on niin kova, että se ei pisteille pääse, vaikka onkin kovassa syysvireessä. TPS karsii. Ja jos totta puhutaan, niin tästä kolmikosta TPS on se, jolla on parhaat edellytykset menestyä karsinnoissa. SJK:lle ja IFK:lle joutuminen karsintoihin olisi kuolinisku!

Ykkösen loppu on myös mielenkiintoinen. Sarjaa pitkään johtanut EIF on käytännössä menettänyt mahdollisuutensa karsintaan kolmen peräkkäisen tappion ja sunnuntaisen tasapelin jälkeen ja näin ollen nousu ja karsijan paikka on KPV:n ja HIFK:n juttu. KPV:lla on piste enemmän ja ratkaisevaan rooliin tässä taistossa nousee 20.10. pelattava HIFK - KPV. KPV tuskin häviää kotiotteluitaan Klubi04:ää ja Kotkaa vastaan ja HIFK puolestaan kaiken järjen mukaan voittaa Kotkan ja Kajaanin. Se kumpi tuon keskinäisen voittaa, onkin sitten vaikea veikattava.

Ja jotta jännitystä olisi myös sarjan peräpäässä, ovat putoamista vastaan taistelemassa Kajaani (21 pist.), JJK (20 pist.) ja Kajaani (19 pist.), Kaikki on siis auki eli kuka näistä kolmesta säilyy? Villi veikkaus on, että sekä Kajaani että Klubi04 eivät saa pistettäkään jäljellä olevista otteluistaan. Kajaanilla EIF (k), JJK (v) ja HIFK (k) sekä Klubi04:llä KPV (v), Haka (v) ja EIF (k). JJK puolestaan voittaessaan Kajaanin nousee kuiville.

Kukas sitten sieltä Kakkosesta nousee näiden kahden tilalle? Ykkösen karsinnoissa otteluparit ovat MyPa - TPV ja GBK - MuSa. Kaksi perinteistä liigassakin esiintynyttä joukkuetta vastakkain Kouvolassa (Anjalankoski) ja Tampereella. MyPa on tuloksellisesti näistä neljästä omassa lohkossaan heikoin keräten vain 40 pistettä kauden aikana, kun TPV keräsi 51. Se ei mitään kuitenkaan merkitse ja veikkaisin, että luvassa on tasainen taisto, missä itse henkilökohtaisesti kaatuisin MyPan puoleen. 

Toisessa otteluparissa ei ole mitään epäselvää, kumman voittoa ja nousua Ykköseen toivon. MuSassa olen jalkapallo-oppini aikoinaan D-, C- ja B-juniorina ammentanut. Tosin B-junnuissa en kauaa ehtinyt olemaan, kun kaverini "värväsivät" minut Porin Palloseuraan ja  näin jälkikäteen mainittuna, tein SUUREN VIRHEEN, sillä seuraavana kesänä kausi jäi luovutusten vuoksi kesken ja minun pelaajaurani loppui siihen. Ylpeys ei antanut periksi, että olisin palannut takaisin MuSaan, kun kerran olin sieltä pois lähtenyt. Ja kaiken lisäksi tytöt ja rock'n'roll kiinnosti enemmän. Mutta joo, MuSan nousua toivon. Talvella pääsin jo selostamaan pari MuSan Suomen cupin ottelua ja merkit olivat jo silloin hyvät. Vaikka viimeisesstä ottelussa tulikin tappio KäPalle, laskettakoon se jo varmistuneen karsintapaikan piikkiin.

Ja nuo Ykkösen karsintapelithän ovat nähtävissä Elisa Viihde Sportilla ja minulla on oli ja kunnia selostaa tuo MuSan kotiottelu Musan Wembleyltä 13.10 klo 15.00

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti