Kirjoituksia kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä. Pääasiassa urheilua, mutta myös joskus ajankohtaisia
asioita, politiikkaa, pohdintaa, haukkuja, kehuja jne. jne. ONNEKSI ON JALKAPALLO!

torstai 1. lokakuuta 2015

HJK ulos Eurocupeista? Ei hyvä asia

Helsingin Jalkapalloklubi on tänään Maarianhaminassa totuuden edessä. Edellinen voitto Veikkausliigassa on elokuulta, kun se 12.8. voitti FC Lahden. Sen jälkeen se on pelannut liigassa 7 ottelua ilman voittoa ja kaikki ottelut mukaan laskien määräksi tulee 10 ottelua.

                                          (Kuva Veikkausliigan sivulta)

Eilen helsinkiläiset putosivat sarjataulukossa neljänneksi, kun Turun Inter nousi maalieron turvin kolmoseksi kukistettuaan kotikentällään ansaitusti Kuopion Palloseuran maalein 3-1. Tämän hetkisen tilanteen mukaan Klubi on siis putoamassa pois mitaleilta ja sitä kautta myös Eurocupeista.

Kehä kolmosen ulkopuolella tästä asiasta iloitaan ja monella tapaa myös aiheesta, sillä toteutuessaan se tekee suomalaiselle jalkapallolle hyvää, mutta on samalla myös huono juttu. Hyvää on tietysti se, että yksi ja sama joukkue ei koko ajan hallitse sarjaa "itsevaltiaan ottein", niinkuin Klubi on viimeisten vuosien aikana tehnyt.

Huonoa tuossa tietysti on se, että kyllä Suomifutis tarvitsee jonkinlaista jatkuvuutta ja sitähän Klubin mukanaolo Eurocupeissa juuri tuo. Toinen asia tietysti on se, että en jaksa uskoa Rovaniemen Palloseuran ja Seinäjoen Jalkapallokerhon mahdollisuuksiin menestyä Euroopassa ja etenemiseen joko Mestareiden liigan tai Eurooppaliigan lohkovaiheeseen Ja jos Inter nyt sitten pronssille nousee, en usko senkään mahdollisuuksiin. HJK:lla nuo edellytykset ja mahdollisuudet sitä vastoin on, vaikka kuinka se onkaan pelannut totaalisen alakanttiin tämän kauden aikana.

Missä sitten mättää? HJK:lla on ollut uskomattoman huono onni ja loukkaantumiset ovat vaivanneet joukkuetta koko kauden. Mistä se sitten johtuu? Todennäköisesti fysiikkaharjoittelussa on tehty joku rakentavan oloinen virhe ja myös Töölön stadionin uusi muovi voi olla syyllinen. No muovihan on aina syyllinen, sillä senhän ovat jo tutkimuksetkin osoittaneet, että muovilla tulee loukkaantumisia enemmän kuin ruoholla.

Myös pelaajahankinnoissa ollaan Helsingissä menty pahasti metsään. En ole koskaan pitänyt urheilujohtaja Tuomo Saarniota kovinkaan ansiokkaana scouttina ja pelaajahankkijana ja onkohan toimitusjohtaja "mukava kaveri" Aki Riihilahtikaan työssään onnistunut? Olisiko silläkin puolella pieni tuuletuksen paikka? Niin ja onko Mika Lehkosuo sittenkään niin hyvä valmentaja kuin uskotaan?

                                          (Kuva: Juha Tamminen)

Joka tapauksessa, osin siis kiitos HJK:n, jalkapallon Veikkausliiga on tänä vuonna ollut mielenkiitoisempi kuin vuosiin ja kauden loppuratkaisu tulee olemaan äärettömän mielenkiintoinen. On vielä täysin auki, mikä joukkue sen mestaruuden vie. RoPS on tietysti vahvimmilla, mutta SJK ei taatusti ole luovuttanut ja mitä tekeekään kolmanneksi noussut Inter, jolla yhden ottelun vähemmän pelanneena on vielä mahdollisuus hämmentää tuota soppaa. Ja jos Klubi jatkaa rämpimistään, voi käydä niin, että sen ohi kirii vielä kolmen pisteen päässä vaaniva FC Lahti ja myös seitsemän pisteen päässä oleva IFK Mariehamn saattaa kahden keskinäisen kohtaamisen kautta ohittaa Klubin ja pudottaa stadilaiset jopa kuudenneksi.

Ja eipäs ole tuolla häntäpäässäkään mikään vielä selvää. Vaikein tilanne on viimeisenä olevalla KTP:lla, jolla on vieläpä yksi ottelu enemmän pelattuna kuin tasapisteissä olevalla Jarolla ja pisteen päässä olevalla VPS:lla. Mielenkiintoinen loppuratkaisu siis edessä. Voisiko jalkapallon Veikkausliiga siis parempaa loppuratkaisua saada!

Tämän illan IFK Mariehamn - HJK on monella tapaa hyvin ratkaiseva ottelu. Jos tuoreet cup-mestarit pystyvät jatkamaan Klubin syöksykierrettä, lienee tilanne se, että Klubi voi unohtaa mitalihaaveensa ja Euroopan kentät ensi kaudeksi ja aloittaa hyvissä ajoin miettimään, miten se välttää jatkossa toisen samanlaisen kauden. Toiveeni ovat tänään vahvasti saarelaisten puolella, vaikka - niinkuin jo edellä mainitsen - Klubin putoaminen mitaleiden ulkopuolelle ei välttämättä hyvä asia olisikaan.

                                          (Kuva: IFK Mariehamnin sivulta)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti