Kirjoituksia kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä. Pääasiassa urheilua, mutta myös joskus ajankohtaisia
asioita, politiikkaa, pohdintaa, haukkuja, kehuja jne. jne. ONNEKSI ON JALKAPALLO!

tiistai 14. huhtikuuta 2015

Muutama huomio liigan avauskierrokselta

Kotimainen jalkapallokausi potkaistiin käyntiin sunnuntaina neljän ottelun voimalla. Itse olin paikan päällä Turusa, kun Inter ja SJK avasivat kautensa kohtalaisen kosteissa tunnelmissa. Seuraavassa muutamia huomioita avauskierrokselta:

SJK:n pelin tahmeus

HJK:n ehkä suurimmaksi uhkaajaksi rankattu SJK ei vakuuttanut. Sen peli oli yllättävän tahmeaa ja ilman Interin Da Costan ulosajoa, se olisi saattanut jäädä koko Turun reissusta ilman pisteitä. Silmiinpistävää oli seinäjokisilla myös suomalaispelaajien enemmistö vaihtopenkillä vaan ei avauskokoonpanossa. Oikeastaan vain Johannes Laaksonen vastasi SJK:n pelaajista siihen huutoon, mitä häneltä myös odotettiin.

Jukka Lehtovaara

Kasvattajaseurastaan TPS:sta Interiin siirtynyt Jukka Lehtovaara on odotetusta ottanut itselleen joukkueessaan ykköstorjujan paikan ja Lehtovaaran esitys avausottelussa oli sitä luokkaa, että hänen ei ainakaan nykytilanteessa tarvitse pelätä paikkansa puolesta. Inter saa kiittää Lehtovaaraa pisteestään. Varsinkin se vasemman jalan torjunta oli varsinainen Game saver! Sosiaalisen median kommenteissa Lehtovaaraa tituleerattiinkin heti ottelun jälkeen Interlegendaksi!

Kupittaan nurmi

Turussa näytetään osaavan kentänhoito muuta maata huomattavasti paremmin, sillä Kupittaan nurmi oli aivan loistavassa kunnossa. Onneksi myös ne ajatukset, että Kupittaalle laitettaisiin muovipinta, ovat ainakin toistaiseksi haudattuna. Maamme ehdoton ykköskenttä, joka ansaitsi muitakin otteluita kuin Interin pelit.

Petteri Forsell

IFK Mariehamnilla näyttävät tällä hetkellä taivaan merkit olevan väärissä kohdissa. Ensin Kangaskolkka joutui pitkäksi aikaa sivuun jo ennen sarjakauden alkua ja sitten sivuun joutui noin kolmeksi kuukaudeksi Petteri Forsell. On aivan käsittämätöntä, että Jaron Jamar Dixon selvisi törkeästä taklauksestaan vain keltaisella kortilla. Kyllä Suomessa pitäisi soveltaa sääntöä, jonka mukaan pelaajalle voidaan myöhemmin langettaa pelikieltoa tämän kaltaisista tempuista. Eikä tässä muuten vielä kaikki IFK:n ongelmat. Jo viikkoa aikaisemmin harjoitusottelussa Interiä vastaan kentältä pois linkuttanut Tommy Wirtanen loukkaantui uudelleen ja on sivussa toistaiseksi.

HJK

Vaikka avauskierroksella pelattiin vain neljä ottelua, oli tavallaan huolestuttavaa, että suurin ennakkosuosikki HJK oli ainoa joukkue, joka voitti avausottelunsa ja on heti alusta lähtien sarjan kärjessä yksinään. Nyky-HJK:n ei pitäisi materiaalinsa puolesta hävitä kauden aikana yhtään ottelua, tai ehkä nyt sen pakollisen tilastotappion. Toivottavasti tämä tahti ei jatku, sillä HJK:n liian aikainen karkaaminen veisi hieman pohjaa kaudesta.

Siirretyt pelit

Avauskierroksella pelattiin siis vain neljä ottelua, kun muoviasentajat eivät saaneet ajoissa muovitettua Töölön stadionin pintaa ja Tampereella kentänhoitajat eivät osanneet tehdä Tammelan nurmea pelikelpoiseksi. Herääkin kysymys, miksi liigalisenssihakemuksessa joukkueiden pitää kertoa varakenttänsä, jos sellaista ei kuitenkaan käytetä? Tästä isot pisteet menevät Pietarsaareen, missä peli pelattiin varakentällä.

ISTV

Koska en avauskierroksella Ylen jalkapallokierrosta nähnyt, on tässä yhteydessä pakko kehaista ISTV:tä, joka näyttää kauden aikana jokaisen liigaottelun ja koosteet otteluista löytyvät liigan nettisivuilta. Hieman koosteessa tosin häiritis se, että ainoastaan Turun ottelusta oli koosteessa mukana myös selostajan ääni.

Tästä se kausi siis lähti liikkeelle ja toivottavasti kausi jatkuu tästä eteenpäin edelleen mielenkiintoisena ja mukavia jalkapalloelämyksiä antavana. Pyrin kauden aikana mahdollisimma usein kirjoittamaan tällaisen samanlaisen pohdinnan menneistä kierroksista, jos en ehkä aivan kaikista.

Odotan myös suurella innolla ensi sunnuntain kierrosta, sillä silloin hyppään itsekin tähän karuselliin mukaan oikein kunnolla, kun matkustan Ahvenanmaalle selostamaan kahden IFK:n kohtaamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti